Hirdetés

Az új NVIDIA chipsetre épülő alaplapokból hatféle is felbukkant

Az NVIDIA új, Intel processzorokhoz készített chipkészlete a GeForce 9300 és GeForce 9400 nevet kapta. Egyetlen szilíciumlapka foglalja magába az északi és déli hidat, emellett még egy integrált grafikus processzort is tartalmaz, ami CUDA és PhysX támogatással rendelkezik. Képességeiről nagy vonalakban már beszámoltunk, hivatalos információk szerint megerősítést nyert az is, hogy a beépített kétcsatornás memóriavezérlő a DDR2-es mellett DDR3-as szabványú modulokkal is elboldogul. A két típus szolgáltatások tekintetében teljesen megegyezik, csak az integrált grafikus processzor órajeleiben térnek el egymástól.


[+]

A gyártók sem tétlenkedtek, hat GeForce 9300-as chipsetre épült alaplap is felbukkant a tegnapi nap folyamán. Az ECS kivételével mindegyik mATX formátumú, néhány kisebb különbségtől eltekintve felszereltségük is azonos. Az Asus P5N7A-VM a megjelenítéshez VGA, DVI, és HDMI mellett DisplayPort kimenetet is felvonultat. A hátlapon találhatóak a 7.1 csatornás HD audiochip kivezetései mind analóg, mind digitális formátumban, emellett egy PS/2, egy Gigabit Ethernet, 6 USB 2.0 és egy eSATA porttal is rendelkezik.

Asus P5N7A-VM
Asus P5N7A-VM [+]

Alaplapi kivezetések formájában további 6 USB, valamint két FireWire is csatlakoztatható. Merevlemezes tárolókat vagy optikai meghajtókat 5 SATA és egy PATA interfészre lehet illeszteni, és nem maradt le a floppy csatlakozója sem. Akinek nem elég az integrált grafikus processzor teljesítménye, az a 16 sávval rendelkező PCI Express 2.0 foglalatba egy különálló videokártyát is helyezhet, emellett egy x1 PCIe csatlakozó, és két PCI sín is található.

Az MSI két alaplapot is bemutatott, ezek a P7NGM Digital és P7NGM-FI típusok. Az első modell felszereltsége megegyezik az Asuséval, de DisplayPort és eSATA csatlakozó nincs rajta, valamint USB-ből is csak 10 található. Cserébe még egy PS/2 aljzat áll rendelkezésre.

MSI P7NGM Digital
MSI P7NGM Digital [+]

A P7NGM-FI jelzésű típus a Digital olcsóbb változata, csak két memóriafoglalat  kapott helyet rajta a DDR2-es modulok számára, és a HDMI kivezetés is eltűnt. Helyére egy soros és egy párhuzamos port került.

MSI P7NGM-FI
MSI P7NGM-FI [+]

A Zotac GeForce 9300 felszereltsége leginkább az MSI Digitalhoz hasonló, nyomtatott áramköri lapja szintén fekete színt kapott. A 6 lap közül ez az egyetlen, amelyet aktív chipsethűtéssel láttak el.

Zotac GeForce 9300
Zotac GeForce 9300 [+]

Az ECS GF9300T-A kakukktojás abból a szempontból, hogy normál ATX méretben készítették el. A megjelenítéshez egy VGA és egy HDMI kivezetés használható, a nagyobb méretű nyomtatott áramköri lapnak köszönhetően még egy egyszeres PCIe, valamint egy plusz PCI csatlakozó is helyet kapott a többi alaplaphoz képest.

ECS GF9300T-A
ECS GF9300T-A [+]

A Gigabyte E7AUM-DS2H típusú lapjáról mindössze csak egy kép jelent meg, pontos specifikációja jelenleg nem ismert, de nagy valószínűséggel felszereltsége nem sokban fog eltérni a fentebb említett modellektől.

Gigabyte E7AUM-DS2H
Gigabyte E7AUM-DS2H [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés