Hirdetés

Új NVIDIA lapkakészlet az Intel mobil processzoraihoz

Az NVIDIA új lapkakészletet vet be az Intel mobil processzoraihoz, mely számos tekintetben felülmúlja az MCP79 jelzésű elődöt. Az MCP89E névre keresztelt chip már csak a DDR3 memóriákat fogja támogatni, emellett a DirectX 10-zel kompatibilis integrált grafikus processzor nagyobb teljesítményre lesz képes.

Az új vezérlő nyolc PCI Express csatornát támogat, és négy darab harmadik generációs SATA interfészt tud kezelni. A grafikus mag két digitális képkimenetet vezérel, melyekhez DisplayPort és HDMI csatlakozó is alkalmazható. A friss rendszer már nem használja a PCI buszt, ám 12 darab USB 2.0 csatolót támogat, ami több mint elég a mai igényeket figyelembe véve.

Az MCP89E fogyasztásáról még nincs hivatalos információ, de minden bizonnyal alacsonyabb lesz az MCP79-hez viszonyítva. A két vezérlőhíd azonban lábkompatibilis egymással, így az új lapka használatához nem szükséges új nyomtatott áramkört tervezni.

A Centrino 2 platform lapkakészlete tehát komoly kihívásnak néz elébe. Az alacsonyabb fogyasztás pedig igen kellemetlen hír lehet az Intel számára, hiszen a multimédiás képességekben már az MCP79 is leiskolázta vetélytársát.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés