Hirdetés

Hasznos adapterek és rackek az adattárolókhoz

A Sharkoon új termékével azoknak szeretne segíteni, akik egy SATA meghajtó – legyen az SSD, HDD, HHD vagy optikai megoldás, 2,5"-es, 3,5"-es, illetve akár 5,25"-es méretben – ideiglenes vagy huzamosabb időre való használatához nem szeretnék vagy esetleg nem tudják megbontani a számítógépet. A DriveLink USB3.0 számukra igen hasznosnak bizonyulhat, hiszen amellett, hogy az adapter kicsi (58 x 56 x 21 mm-es) még gyors is a SuperSpeed csatlakozó miatt. Legfeljebb 2 TB-os tárolókkal használható, és került rá egy adatmentő gomb is. Európában már kapható 21 eurós áron.

Sharkoon DriveLink USB3.0 [+]
Sharkoon DriveLink USB3.0 [+]

A Sabio külső rackjét mutatta be, ami DM2-PT jelzéssel rendelkezik, és két darab 2,5”-es meghajtót tud fogadni, amiket aztán RAID 0, 1 vagy JBOD tömbökbe kapcsolva lehet használni. A burkolat alumíniumból és erős műanyagból készült, mérete 152 x 152 x 20 mm-es, csatlakozói közt pedig van 2.0-s USB, eSATA és két FireWire 800 is. A számítógéppel maximum 115 MB/s-os átviteli sebességgel tudja tartani a kapcsolatot, és kompatibilis az Apple Time Machine szoftverével is. A megjelenés pontos ideje nem derült ki, ahogy az ára sem.

Sabio SM2-PT
Sabio SM2-PT

Ugyancsak dokkolók érkezetek a StarTechtől is, bár ezek kényelmesebb fajták, mivel a meghajtókat egyszerűen csak bele kell állítani. A SATDOCK4U2E és a SATDOCK4U3E egyszerre akár négy darab 2,5”-es illetve 3,5”-es SATA tárolót is tud fogadni. Egyenként 2 TB a maximum, így az összkapacitást tekintve 8 TB-ot is össze lehet velük hozni.

StarTech SATDOCK4U2E [+]
StarTech SATDOCK4U2E [+]

A hűtésről két darab 60 mm-es ventilátor gondoskodik, a számítógépre pedig többféle módon is kapcsolhatóak. Lényegében ebben rejlik a két modell közötti különbség is, mivel a 4U2E négy darab eSATA portja mellett két 2.0-s USB aljzattal is rendelkezik, míg a 4U3E-nek egy 3.0-s USB és egy eSATA bemenete van. Az előbbi ára 187 dollár lesz, az utóbbié pedig 190. Garanciából egy évet vállal a gyártó rájuk.

StarTech SATDOCK4U3E [+]
StarTech SATDOCK4U3E [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés