Hirdetés

Hasít a koronavírus ellen küzdő Folding@Home projekt

Annyian csatlakoztak az elosztott hálózathoz, hogy már erősebb, mint a világ hét legerősebb szuperszámítógépe – összesen.

Ahogy írtuk, a Prohardver is részt vesz a Folding@Home elosztott számítási projektben, melynek egyik célja a koronavírus elleni potenciális gyógyszerek felkutatása lenne. De nemcsak mi teszünk így, a projekt adatai szerint ugyanis az elmúlt két hétben több, mint 400 000 új felhasználó kapcsolódott be a munkába, az így felépülő hálózat pedig jelenleg körülbelül 470 PetaFLOPS számítási kapacitással rendelkezik, mely több, mint háromszor nagyobb az IBM Summit 149 PetaFLOPS-ánál, ami jelenleg a világ legerősebb szuperszámítógépe. Ennél is impozánsabb, hogy ez a 470 PetaFLOPS egyben több annál, amit a Summit és a rangsorban mögötte álló hat másik gép együttesen tud.

A rengeteg új belépő egyébként eléggé le is terhelte a feladatokat kiosztó rendszert, de ezen azóta bővítettek, és ezt meg is tudjuk erősíteni, a PH szerkesztőségében dolgozó gép is jóval többet aktív az utóbbi időben. A Summit eddig 77 olyan molekulát talált, mely további vizsgálatot érdemel – ezek olyan anyagok, melyek a 2019-nCov vírus tüskéihez tapadva megakadályozhatják, hogy a kórokozó megtámadjon egy sejtet, így elméletileg hatóanyagként is szolgálhatnak egy későbbi gyógyszerben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés