Hirdetés

Három középkategóriás tévé Japánból

Vannak cégek, amelyek viszonylag sok termékcsaládban jelen vannak a piacon, de Európában vagy Magyarországon kevéssé ismertek. Tipikus példája ennek a bydsign, amely Japánban közkedvelt és népszerű, elsősorban olcsó termékeinek köszönhetően, itthon viszont tízből kilenc ember azt se tudja, hogy eszik-e vagy isszák.

A vállalat most három új, LED-es háttérvilágítású televízió piacra dobását jelentette be, amelyek méretüknél fakadóan monitorként is kiválóan megállhatják a helyüket. Közöttük megtalálható egy 19 (JFL-L1911D), egy 22 (JLW-L2213D) és egy 24 (JFL-L2404D) colos képátlójú modell. Ezek közül a legkisebb maximális felbontása 1366x768 képpont, a másik kettő viszont Full HD felbontással (1920x1080 pixel) operál.

BydSign JLW-L2213D
bydSign JLW-L2213D

A termékek minden más tulajdonsága megegyezik. Kontrasztarányuk a vállalat közleménye szerint 1000:1, ami kimondottan kevésnek tűnik, ahogy a 2x2,5 wattos sztereó hangrendszer névleges teljesítménye. A betekintési szög vertikálisan és horizontálisan is 170 fok, a válaszidő pedig 5ms.

A technikai specifikációk alapján túlzás lenne azt állítani, hogy forradalmi termékekre számíthatunk, ami viszont segítheti sikerüket, az a viszonylag alacsony ár. A vállalatnak e téren már korábban is volt egy-két érdekes húzása, hiszen tavaly októberben például mindössze 740 eurót kértek egy 42 hüvelykes Full HD LCD-tévéért. A jelek szerint most is tartják magukat az árpolitikához, hiszen a legkisebbért 310 eurót kérnek, a 22 colosért 360 eurót kell perkálni, míg a 24 hüvelykesért négyszázat. Bár az is igaz, hogy ezért a pénzért Magyarországon például már jóval nagyobb tévéket lehet megvásárolni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés