Hirdetés

Hammer magos Duron?

A japán PCWatch értesülései szerint nem kizárt, hogy az AMD a Clawhammer butításával fogja 2004-ben a kiváló ár/teljesítmény mutatóval rendelkező Duron sorozatot folytatni. Persze maga a Duron név valószínűleg el fog addigra maradni, de az elmélet nem is akkora képtelenség.

Az AMD tervei szerint a Socket A 2003 végére befejezi a pályafutását, így a Thoroughbred (később Barton?) 2004-re már csak emlék marad. A PC gyártók viszont ugyanúgy igényt fognak tartani egy olcsó, belépőszintű processzorra, és az AMD-nek is érdeke, hogy a lehető legtöbb piaci szegmensben előforduljon. Jó példa erre, hogy a Sledgehammer a szerverpiacot célozza meg, míg a Clawhammer pedig a "mezei júzereket" fogja boldogítani.

Ezek a tények pedig arra engednek következtetni, hogy a Clawhammer alkalmas lesz némi csonkításra, és így olcsóbban, új Duronként jelenhetne meg. A japán elemzők az L2 cache csökkentését, és/vagy a HyperTransport funkciók megnyírbálását tudják elképzelni. 2004 viszont még távol van, addig valószínűleg egy új Hammer is ki fog jönni, mivel sokan kritizálják az integrált memóriavezérlőt, és egy átdolgozott verzió a teljesítmény növekedése mellett a költségek csökkentését is elősegítené.

Fontos tudni, hogy ezek csak találgatások, az AMD még az ősszel (?) kiadásra kerülő Hammerekről is milliónyi információt titkol (pl. a sebességeket!), így a 2004-es évről valószínűleg jövőre fogunk csak újabb információkat megtudni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés