Hirdetés

Fura lemezjátszó mutáns egészen gyilkos áron

A Hammacher Schlemmer által forgalmazott egyedülálló külsejű masinán négy eltérő lejátszókar található.

Az amerikai Hammacher Schlemmer kínálatában rengeteg furcsa elektronikai, háztartási termék kapott és kap helyet. A cég többek között forgalmaz repülő triciklit, világító cipőt vagy a zene ütemére pulzáló LED szemüveget, hogy csak néhány példát említsünk, de a közelmúltban bemutatott lemezjátszójuk még az extrém készülékek sorából is kilóg kicsit.

Hammacher Schlemmer lemezjátszó
Hammacher Schlemmer lemezjátszó [+]

Az állítólag svájci mérnökök által tervezett masina első látásra úgy néz ki, mint valamilyen furcsa alkohollepárló eszköz, de nem az. A gyártó által közreadott információk értelmében középen kapott helyet a mágnesesen kiegyensúlyozott, alumínium lemeztányér, amely egy olyan fából készült hengeren nyugszik, ami hatékonyan képes csillapítani az esetleges vibrációkat. Ezt veszi körül négy, szintén rázkódástól védő technológiával ellátott kisebb henger, amelyek mindegyike másmilyen méretű lejátszókart tartalmaz.

Erre a cég szerint azért van szükség, mert a karok eltérő megszólalást produkálnak, így a különböző zenei stílusokhoz más-más lejátszókar passzol. Az ötödik, távolabb elhelyezkedő hengerben kapott helyet a motor, amely közvetlen szíjhajtással forgatja meg a lemeztányért 33 1/3 vagy 45 fordulatos percenkénti sebességgel. A 132 kilogramm tömegű lemezjátszóért 94 000 dollárt, azaz körülbelül 27 millió forintot kérnek el, úgyhogy tömegtermék minden bizonnyal nem lesz belőle.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés