Hirdetés

Hamarosan megújulnak a Pioneer PC-s optikai egységei

Közel egy évnyi várakozás után jövő februárban befuthat a Pioneer 12. generációs PC-s DVD-író családja – írja a CDRinfo weboldal. A lap értesülése szerint a neves japán gyártó a DVR-111-es modell első születésnapján dobná piacra DVR-112-es típusszámot viselő új DVD-íróját, melyről egyelőre mindössze annyit tudni, hogy az új trendnek megfelelően a kifogástalan minőségű nyersanyagokra akár 18x írási tempóval tud majd adatot rögzíteni. Az újdonság kezdetben ATAPI interfésszel kerül a boltokba, márciusban azonban érkezik egy Serial ATA csatolófelületű változat is – DVR-212 típusjelöléssel.

A két újdonságnak márciusban és áprilisban lemezfeliratozási képességekkel ellátott változata is napvilágot lát; ezek DVR-112C és DVR-212C típusjelzést viselnek, és a LigtScribe feliratozó technológiát tartalmazzák majd. Mindezek előtt – várhatóan még januárban – a jelenlegi DVR-111-es sorozatnak is megérkezik majd a LightScribe-kompatibilis változata; ez a DVR-111C típusszámot fogja viselni. A Pioneer tehát a jelek szerint mégis a HP által kifejlesztett LightScribe eljárás mellett voksol, jóllehet a cég első feliratozó írója, a DVR-111L a Yamaha és a Fuji Photo Film által megalkotott, hasonló elven működő LabelFlash megoldását tartalmazta.

Az új DVD-írók mellett – várhatóan áprilisban – feltűnhet a boltok polcain a Pioneer második generációs PC-s Blu-ray írója is. A BDR-202-es típusjelzést viselő egység a várakozások szerint 4x tempójú BD-R írást kínál majd, mindemellett az összes elterjedt DVD, illetve CD szabványhoz tartozó lemezt írja és olvassa. Az egység a hírek szerint csak Serial ATA interfésszel kerül forgalomba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés