Hirdetés

Hamarosan megérkezhet az első okosegér!

Manapság már nagyítóval kell keresni, hogy melyik elterjedt eszköz nem rendelkezik az okos előtaggal, ami valami felsőbbrendűséget jelent a hagyományos megoldásokhoz képest. Az okostelefon és az okostévé komoly sikernek örvend, de az okosórákra is mutatkozik igény. A Laura Sapiens néven bejegyzett cég nemrég feltette a kérdést, hogy az egér ugyan miért ne tartozhatnak a következő felokosításra kerülő eszközök körébe, így megszületett az okosegér ötlete, a koncepció első képviselője pedig az EGO! Smartmouse.

Felvetődik a kérdés, hogy mitől lehet egy egér okos? Nos, az EGO! Smartmouse alapvetően tudja mindazokat a funkciókat, mint a normál társai, de közben tartalmaz egy 400 MHz-es órajelen üzemelő ARM processzort, ami egy speciális Liunux operációs rendszert futtat magában az egérben. Ennek hála a termék nem csak optikai szenzorral rendelkezik, de tartalmaz gyorsulásmérőt, giroszkópot és elektromos iránytűt is. Ezekkel lényegében nem csak egy egérről, hanem egy komplett mutatóeszközről van szó, ami képes lekövetni a mozgást a térben is. Az EGO! Smartmouse felülete ráadásul érintésre érzékeny, így sok lehetőség adódik a paraméterezésre.

A termék az adott PC-vel Bluetooth interfészen keresztül tartja a kapcsolatot, továbbá a 2, 4, illetve 8 GB-os flashmemóriának hála adatok is menthetők rá, melyek könnyen elérhetők. A vezérelt gépek között is egyszerű váltani a beépített kamera segítségével, mivel a képernyőn megjelenő QR kódokat csak be kell szkennelni, és az okosegér már működik is. A lítiumion akkumulátor USB porton keresztül tölthető, illetve ez az aljzat is alkalmas adatmásolásra, de a Bluetooth kétségtelenül kényelmesebb. Mindezek mellett az okosegér gesztusokkal elérhetővé tesz bizonyos funkciókat, illetve rezeg, ha üzenet érkezik.

A projekt fejlesztését a Kickstarteren keresztül lehet támogatni, de a kitűzött célt a fejlesztők máris elérték, így a termék meg fog jelenni. A tervek szerint, ha a tesztelés gondok nélkül lezajlik, akkor az EGO! Smartmouse júniusban kerülhet piacra és a PC-khez lesz elsődlegesen támogatás, de júliusban a Mac gépekhez is várható szoftver.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés