Hirdetés

Hamarosan jön a Fujitsu rekorder merevlemeze

A cég közleménye szerint május végén jelenik meg a boltok polcain a Fujitsu merevlemezkínálatának egyik új büszkesége, a 200 gigabájt tárolókapacitást nyújtó, noteszgépekhez és hordozható médialejátszókhoz szánt, 2,5 hüvelykes merevlemez. Ekkora kapacitást ebben a méretkategóriában mindeddig egyetlen gyártónak sem sikerült elérnie, jóllehet a nemrégiben bevezetett merőleges adatrögzítési technológia (PMR) révén lehetővé válik a korábbinál mind nagyobb kapacitású, mind pedig gyorsabb merevlemezek készítése. Bár a Fujitsu sajtóközleménye erre külön nem tér ki, szinte biztosra vehető, hogy a rekorder merevlemez is erre a technológiára alapoz.

Az MHV2200BT típusszámot viselő winchestert 4200 fordulat/perces motorral és 8 MB gyorsítótárral szerelik, az egység Serial ATA interfészen kommunikál a számítógéppel. A minimum 1,5, átlagosan 12, maximálisan 22 milliszekundumos fejpozicionálási idővel dolgozó mechanika átlagosan 23 dB-es zajszinten üzemel, és bekapcsolt állapotban 300, kikapcsolva pedig 900 G-s gyorsulást képes elviselni. A háttértár további műszaki paraméterei egyelőre nem nyilvánosak, miként nem tudni azt sem, hogy a Fujitsu milyen árszinten kívánja forgalomba hozni az egységet.

Azóta történt

  • 500 GB-os merevlemezek tesztje

    A Hitachi, a Maxtor, a Seagate és a Western Digital fél terabájt kapacitású, Serial ATA csatolóval ellátott adattárolóit vettük nagyító alá.

Előzmények

Hirdetés