Hirdetés

Hamarosan érkezik az első PC-s 4K Blu-ray meghajtó

Meglepő, de igaz, hogy PC-hez eddig nem létezett a 4K-s BD-lemezek lejátszására képes meghajtó, az első ilyen modell jövő hónapban várható a Pioneer jóvoltából.

A Pioneer februárra tervezi a BDR-S11J-BK és BDR-S11J-X bemutatását – ez a két eszköz lenne az első, PC-be szerelhető 4K-s Blu-ray lemezek lejátszására képes meghajtó. A két modell között nem sok különbség van, az X végű változatról azt állítja a gyártó, hogy jobb hangminőséggel rendelkezik, így azoknak ajánlják, akiknél ez például zenehallgatás miatt lehet fontos. Ennek érdekében komolyabb rezgéscsillapítást szereltek bele, és a burkolaton is változtattak, de természetesen az ára is magasabb lesz a normál változatnál. A készülékek nemcsak lejátszók, hanem írók is, ebben a szerepben BD-R QL lemezeket is képesek írni 6x-os sebességgel, míg DVD+/-R korongokat 16x-os, CD-R lemezeket pedig 40x-es tempóban készíthetünk velük.

4K-s BD-meghajtó a Pioneertól
4K-s BD-meghajtó a Pioneertól [+]

Persze a 4K-s lemezek lejátszásához nem lesz elég a meghajtókat beszerezni, szükség lesz még egy viszonylag erős PC-re is, a Pioneer közleményében 6 GB RAM, Kaby Lake (Core i5 és felfelé), HDMI 2.0a és HDCP 2.2 szerepel, szoftverként pedig a PowerDVD 14-et ajánlják, amely egyébként tartozékként szerepel is a csomagban a Cyberlink többi kapcsolódó termékével együtt. Az árakról egyelőre nincsenek információk, ráadásul a februári megjelenési dátum is Japánra vonatkozik, a világ többi részén így valószínűleg kicsit többet kell még várni a lejátszókra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés