Hama blog: uRage Ice Dragon egér

A Hama termékpalettáján külön márkát hozott létre a számítógépes játékosok számára. Blogunkban már bemutattuk a uRage család első három egerét: a szériát indító uRage-et, a fejlettebb uRage Evót és a kisebb méretű uRage Mobile-t. A Hama legújabb egere az Ice Dragon nevet kapta – nem véletlenül. Fehér színével és az azon átütő kék fényével megjelenésében havat, jeget idéz.


[+]

Játékos egérhez illően díszes csomagolásban érkezik a Hama uRage Ice Dragon, fedelén és könyvszerűen kinyíló belsejében is büszkén hirdetik extráit: a 3400 dpi felbontású, menet közben állítható lézeres érzékelőt, a precíz Omron mikrokapcsolókat, a hüvelykujj egyedi támasztóját, és a fémből készült stabilizáló nehezéket. Az egér a színéhez illő, fehér színű, harisnyázott, kétméteres vezetéket kapott, ami márkatársaihoz hasonlóan nem középen, hanem kissé balra tolva hagyja el az egeret, végén pedig díszes USB csatlakozó csücsül.


[+]

Az átlagosnál laposabb egér formáját a jobb kézhez igazították. Baloldalán kicsi dudor fedezhető fel, ami megtámasztja a gyűrűs- és a kisujjat, jobbra, a hüvelykujjnál, pedig beszűkül és alá egy kis szárnyat formáltak – a hüvelykujjhoz két gombot is tettek. A két fő gomb és a görgő mögött helyezkedik el a DPI feliratú felbontásállító kapcsoló, amivel 800, 1200, 2100 és 3400 dpi között állíthatjuk az érzékenységet, alul pedig a kéken világító lézerszem körül jó nagy siklótalpakat találtunk.


[+]

A Hama uRage Ice Dragon egeréhez nem kaptunk vezérlőprogramot, öt gombja ettől függetlenül a játékokban megfelelően testre szabható. Lapos háta miatt elsősorban karmos fogást használók számára lehet kényelmes, bár arra számítani kell, hogy fényes gombjain megizzadhatnak ujjaink, és ilyenkor csúszóssá válhat a felülete. A jobb és bal egérgomb Omron kapcsolói szépen teszik a dolgukat, de fölöttük a műanyagnak van egy leheletnyi holtjátéka, ami egyeseket zavarhat. Az oldalra nem dönthető görgő szépen jár, egyes lépésközök között nagyon finom akadás érezhető.


[+]

Többféle szövet, műanyag és fém alátéten kipróbáltuk az uRage Ice Dragon egeret. Mindenhol derekasan tette a dolgát, a két kisebb felbontási szinten kimondottan pontos volt. Azért a csúcs Razer és Logitech egerek szintjét nem éri el, de játékban ritkán tapasztalható vadsággal kellett ráncigálni ahhoz, hogy zavarba jöjjön. A Hama uRage Ice Dragon egér 9990 forintot kóstál.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények