Hama blog: konzolon is játszhatunk billentyűzettel és egérrel

Ma már egyre több háztartásba kerül játékkonzol, ráadásul ezek a masinák szépen fejlődnek, kiléptek a pusztán játékos alkalmazási körből, és akár internetezni is lehet velük. Ilyenkor a játékhoz kitalált vezérlőpad meglehetősen kényelmetlenné válhat, jól jön egy külső billentyűzet vagy egér, ami USB-n keresztül rá is köthető a gépre.

Egy lépéssel tovább ment a Hama: Speedshot néven Xbox 360-hoz és Playstation 3-hoz olyan USB-s átalakítót kínál, ami játék közben is használhatóvá teszi az egeret és billentyűzetet. A kicsi dobozka USB-n csatlakozik a konzolhoz, és vezetékes, USB-s perifériákat fogad. Úgy oldja meg a dolgot, hogy lényegében teljesen elrejti a vezérlő típusát, így a konzol nem billentyűzetként és egérként, hanem gamepadként érzékeli a rádugott eszközöket. A Hama leírása szerint minden standard billentyűzetgomb, az egéren pedig a három fő gomb használható, és ajánlanak minél nagyobb felbontású egeret bevetni.

Alapkiosztás Xbox 360-hoz
Alapkiosztás Xbox 360-hoz [+]

Alapesetben Xboxra és Playstationre is minden gamepad funkció helyet kapott a billentyűzeten és egéren; utóbbi mozgása a jobb analóg karnak felel meg, a billentyűzet kurzoros és WASD gombjait a bal analóg kar követi. Rengeteg finomhangolási lehetőséget kapunk: megfordítható a két analóg kar, a billentyűzethez tizenegy saját profilt hozhatunk létre, könnyen és gyorsan felprogramozva az egyes gamepad funkciókat. Az egér esetében a gombok mellett az érzékenyég és a holtjáték (mekkora mozdításra ne reagáljon) módosítható kilenc-kilenc fokozatban. Az érdekes átalakítót Xbox 360-hoz és Playstation 3-hoz egyaránt 15 990 forintért kínálja a Hama.

Alapkiosztás Playstation 3-hoz
Alapkiosztás Playstation 3-hoz [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények