Hirdetés

Hagyományos telefonokkal a Skype világába

A D-Link bemutatta Skype USB telefonadapterét, mellyel hagyományos vezetékes és vezeték nélküli telefonok is használhatók a Skype ingyenes internetes telefonszolgáltatásához.

A DPH-50U jelű készülék hívástartási, illetve -várakoztatási funkciót is biztosít, így ha a telefonáló éppen a hagyományos telefonvonalon folytat beszélgetést, és egy Skype-hívás érkezik – vagy fordítva –, egyszerűen átválthat a Skype-hívás fogadására, majd vissza. A telefonadapteren ugyancsak beállítható a bejövő Skype-hívások más eszközökre, akár mobiltelefonokra történő továbbítása, így azok akkor is fogadhatók, ha a felhasználó épp nincs gépközelben.

A hagyományos telefonvonal és a Skype akár konferenciahívásokhoz is összekapcsolható; az aktuális hívások jellemzőiről egy megvilágított kijelző tájékoztat. A hagyományos telefonkészülékek megszokott funkcionalitását (gyorstárcsázás, újrahívás, némítás, hívószámkijelzés stb.) az adapter természetesen nem csorbítja. A DPH-50U két RJ11 portot biztosít a telefonhálózathoz és egy telefonkészülékhez való csatlakozáshoz, számítógéppel pedig USB interfészen kommunikál; külön tápellátást nem igényel. A telepítést a mellékelt szoftver teszi egyszerűvé, mely a Skype címlisták és hívásfunkciók kezelésében is segítséget nyújt.

A Skype USB telefonadapter ajánlott bruttó végfelhasználói ára 18 300 Ft. A készülék 2006 februárjától kapható a D-Link termékeket forgalmazó kereskedőknél.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés