A vonalas telefon metamorfózisa

A Trust augusztusban piacra kerülő ST-1200 Internet Phone Station típusú eszközével egy hagyományos, vonalas telefonkészülék és egy szélessávú Internet-eléréssel rendelkező számítógép segítségével ingyenes hívás kezdeményezhető a világ bármely pontjára. Az internetes beszédkapcsolat, közismertebb nevén IP-telefónia vagy VoIP (Voice over Internet Protocol) létrejöttéhez Internet-kapcsolatra és a számítógépre telepített ingyenes szoftverre van szükség. A népszerű Skype VoIP alkalmazásra épülő technológia működéséhez ugyanakkor nemcsak a hívó, hanem a hívott fél számítógépén is futnia kell a Skype-nak, tetszőleges telefonszámot tehát nem hívhat a VoIP képességekkel felruházott készülék tulajdonosa (tehát a percdíjas SkypeOut szolgáltatás nem vehető igénybe a telefonnal).

A készüléket a telefonvonal és a telefonkészülék közé kell bekötni, miközben a számítógépes összeköttetés USB porton keresztül jön létre. A Trust Internet Phone Station üzembehelyezése után a telefonáló a vonalas készüléken található csillag gomb megnyomásával választhat, hogy a hívást az Interneten vagy a normál telefonvonalon szeretné bonyolítani.

A Trust ST-1200 Internet Phone Station készülékhez jár egy USB kábel, egy RJ-11 csatlakozódugókkal ellátott telefonkábel, egy többnyelvű kezelési utasítás és egy CD-ROM, amely többek között tartalmazza a Skype normál telefonkészülékkel történő használatát lehetővé tevő programot. Az Internet telefonállomás augusztus végén jelenik meg a piacon, 14 495 forintos ajánlott fogyasztói áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Trust

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés