Hirdetés

Licencelhetővé teszi AI technológiáit a Gyrfalcon Technology

A Lightspeeur gyorsítók egyes verziói mostantól IP szintjén is elérhetők, így tetszőleges lapkába is beépíthetők.

A Gyrfalcon Technology talán kevésbé ismert cég a végfelhasználók számára, de egy ideje kínálnak komplett, adatközpontokban és peremhálózatokba szánt megoldásokat a gépi tanuláshoz. A vállalat most bejelentette, hogy az AI IP-ik közül a Lightspeeur sorozat alapjai licencelhetővé válnak.

A Gyrfalcon Technology a Lightspeeur 2801 és 2803 jelölésű lapkák technológiáit kínálja fel. Mindkettő az MPE (Matrix Processing Engine) architektúrát használó APiM (AI Processing in Memory) rendszerre épül, amivel nagyon hatékonyan képesek megoldani a gépi tanulással kapcsolatos feladatokat, és támogatják a Caffe, PyTorch, illetve TensorFlow keretrendszereket.


[+]

A Lightspeeur 2801 egyébként mindössze 300 mW-ot fogyaszt, miközben a teljesítménye 2,8 TOPS, míg a Lightspeeur 2803 16,8 TOPS-ot is tud, méghozzá 700 mW-on belül.

A Gyrfalcon Technology elsődlegesen az ultramobil piacra szánja az AI IP-ket, amiben van ráció, hiszen az okostelefonok esetében egyre nagyobb szerepet kap a gépi tanulás, és a rendszerchipek is az AI lehetőségeit figyelembe véve fejlődnek. Pusztán egy ilyen részegységet egyszerűbb licencelni, mint konkrétan letervezni, amit természetesen tudnak az érintett cégek is, nem véletlen, hogy a legtöbb SoC nem saját AI technológiát használ, hanem valamilyen harmadik féltől származót.

Sajnos a Gyrfalcon Technology ennél több részletet nem hozott nyilvánosságra, de már várják a potenciális érdeklődőket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés