Hirdetés

Gyorsuló szerverprocesszorok az AMD választékában

A négymagos Opteron szerverprocesszorok bevezetése előtt vélhetően utoljára egészítette ki a többprocesszoros kiszolgálókhoz szánt kétmagos termékkínálatát az AMD. A gyártó választékában hétfőtől két új SE jelzésű, kétprocesszoros vagy többprocesszoros szerverekhez alakított Opteron modell található; a 3,2 GHz-en üzemelő újdonságok az AMD reményei szerint nagyobb eséllyel vehetik fel a harcot az Intel kétmagos Xeonjaival.

A kétprocesszoros, illetve négy-nyolcprocesszoros szerverekbe építhető Opteron 2224 SE és 8224 SE típusok egyaránt 3,2 GHz-en ketyegnek. A két, Socket F foglalatba passzoló processzor ugyanarra a Santa Rosa kódjelű magra épül (ugyanezt a kódnevet az Intel is használja mobil platformjánál), tehát magonként 1 megabájt másodszintű gyorsítótárral rendelkeznek, TDP-jük egységesen 119 watt.

Az új SE jelzésű Opteronok megjelenésével egy időben gyakorlatilag a teljes szerverprocesszor-termékcsalád árát csökkentette kisebb-nagyobb mértékben a gyártó (az Opteron 100-as és 1000-es sorozat ára maradt csak változatlanul). Az új modellek rendre 873 és 2149 dolláros nagykereskedelmi áron debütálnak (Opteron 2224 SE és 8224 SE), ezerdarabos tétel vásárlása esetén.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés