Hirdetés

Plusz sebességet és memóriát kapnak a QNAP TS-x51+ sorozatú NAS-ok

Nemrég a QNAP bejelentette, hogy a HS-251-es modellből kihozza a pluszos változatot, és a friss hírek szerint ugyanerre készül a TS család két- és négyrekeszes tagjával, amelyek így TS-251+ és TS-451+ jelzést kapnak, és fehérből feketébe vált a külsejük. A frissített elnevezés mögött most sem lapul olyan fejlesztés, ami alapjaiban változtatná meg a terméket, hiszen a "+"-t továbbra is csak az apróbb újításokkal felvértezett modellek kapják meg.

Ez esetben (is) a központi egységet és a memóriát csapta meg a frissítés szele. A korábban használt, legfeljebb 2,58 GHz-re képes kétmagos Celeront négymagosra cserélték, aminek maximális órajele 2,42 GHz lehet. Ami a memóriát illeti, ennek kapacitását is megduplázták, így az újdonságok 2 és 8 GB-nyi DDR3L modullal vásárolhatóak meg – de a 2 GB-os modell is kibővíthető 8 GB-ig.


[+]

Természetesen a pluszos modellek már a legújabb, QTS 4.2 operációs rendszerrel érkeznek, illetve újdonság, hogy a dobozba belerakják a QNAP RM-IR002 távirányítót is. Ez korábban csak az opcionális kiegészítők listáján szerepelt, így ezzel a lépéssel a gyártó még inkább a nappalis felhasználás felé tolja el termékét. Minden más tekintetben, azaz hardveresen (2 darab Gigabit Ethernet csatlakozó, 2 darab USB 2.0, 2 darab USB 3.0, HDMI, 2,5/3,5"-os hot swap SATA fiókok) és szolgáltatások terén is, az új modellek ugyanazt tudják, mint a TS-251 és TS-451.

Az új QNAP TS-x51+ sorozatú NAS-ok ára egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés