Hirdetés

Gyermekeknek szánja új TFT-jét a BenQ

A különböző PC-s perifériákat és komponenseket gyártó BenQ a napokban mutatta be legújabb LCD-monitorát, a különleges formavilágú, 17 hüvelykes képátlójú FP72V+ típust. Az új kijelző érdekessége, hogy fejlesztése során elsősorban a 6-12 éves gyermekek igényeit tartották szem előtt, így a TFT mind külalakját, mint „tartalmát” tekintve különlegesnek mondható.

Korunk egyik komoly egészségügyi kockázata fakad abból a tényből, hogy a fiatalok egyre több időt töltenek a számítógép, illetve a televízió előtt. Bár a szakemberek általában fizikai leépüléstől, elhízástól óvják a fiatalkorúakat, egyáltalán nem elhanyagolható a gyakori tévézés illetve számítógépezés látórendszerre gyakorolt negatív hatása sem, különösen a tíz év alatti gyermekeknél.

A BenQ FP72V+ ennek a hatásnak a mérséklése végett egy sor olyan technológiával gazdagodott, mely a legfiatalabb korosztály látását hivatott óvni, így többek között a TFT-be épített érzékelő automatikusan a környezeti viszonyok alapján állítja be a háttérvilágítás erősségét, miközben az EyeCare rendszer egy adott idő eltelte után leszabályozza a fényerőt és a kontrasztot.

A gyerekeket védő kijelző olykor kénytelen magát is védeni fiatal felhasználóitól, így a 8 milliszekundumos reakcióidővel rendelkező, 300 cd/m2-es fényerejű, 700:1 kontrasztarányt nyújtó panel elé egy speciális, karcolástól védő bevonat is került. A webkamerával ellátott kijelző külalakja a korosztály ízlésének megfelelően alakul; a fejlesztést megelőző közvélemény-kutatás során kiderült, hogy a gyerekek szerint ciki, ha rajzfilmfigurák díszítik a TFT-t, ezért az FP72V+ inkább high-tech, „robotszerű” kinézetet kap majd.

Az új modell január elején kerülhet a boltok polcaira 399 dolláros, azaz átszámítva mintegy 85 000 forintos fogyasztói áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BenQ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés