Hirdetés

Már tesztpadra is került GPD WIN Max 2

Mind az inteles, mind az AMD-s konfiguráció megmutathatta tudását.

Nagyjából egy hete írtunk arról, hogy jön a GPD WIN Max 2, amelynek az Indiegogo kampánya mostanra el is indult. Valójában a szóban forgó rendszer mindenképpen megjelenik, a vállalat csak amolyan igényfelmérési, illetve előrendelési célból használja a linkelt felületet. Ezt bizonyítja az is, hogy a The Phawx néven futó YouTube csatorna már tesztelhette is az inteles (Core i7-1260P) és az AMD-s (Ryzen 7 6800U) konfigurációt.

A gyártó tehát nem árul zsákbamacskát, és jó előre elárulták azt is, hogy a Core i7-1260P processzorrészének teljesítménye némileg erősebb, miközben a játékokban a Ryzen 7 6800U látványosan jobb.

Ezt gyakorlatilag fenti videóteszt alá is támasztja, a Core i7-1260P egy szálon leadott tempója valamivel jobb, a játékokban pedig a Ryzen 7 6800U az úr. Ami érdekessé teszi az összehasonlítást, hogy többféle TDP konfigurációban is össze van mérve a két rendszer, és minél kisebb a fogyasztási keret, annál nagyobb az AMD-s megoldás játékbeli előnye. Mivel hordozhatóságra kihegyezett fejlesztésekről van szó, ezt sokak számára fontos adat lehet.

A videó külön kiemeli, hogy az inteles konfigurációnak a gyengébb teljesítményen túl az egyes játékok futtatásával is problémái voltak, így bizonyos címekhez régebbi grafikus meghajtót, vagy harmadik féltől származó javítást kellett alkalmazni, míg az AMD-s konfiguráción probléma nélkül futottak az egyes programok.

Végeredményben a független teszt is ugyanarra a következtetésre jut, amire maga a gyártó. Ha kritikus tényező a jobb egy szálon leadott teljesítmény, akkor érdemes az inteles modellt vásárolni, ellenkező esetben minden más szempont az AMD-s opció mellett szól.

  • Kapcsolódó cégek:
  • GPD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés