Hirdetés

Jön a Steam a Chrome OS-re

Egyelőre csak pár modellre, és ott is alpha kiadás formájában.

A Google nagy lépést tett a játékosok felé, ugyanis bejelentették, hogy jön a Valve Steam platformja a Chrome OS-re, noha egyelőre sajnos ez inkább csak szimbolikus jellegű információ, mivel első körben egy alpha kiadás lesz elérhető, amely csupán bizonyos Chromebookokon fog működni – ez annyit tesz, hogy kötelező az x86/AMD64 architektúrát használó processzor, tehát az ARM-os gépekkel próbálkozni sem érdemes.

A Steam alpha bevallottan egy teszt lesz, ami a fejlesztői csatornákon hozzáférhető Chrome OS verziókkal érkezik, és tulajdonképpen jelenleg csak az a cél, hogy a felhasználók és a fejlesztők a működést tesztelhessék. A Valve egyébként a Chrome OS-en nagyrészt a Steam Linuxhoz írt kódját használja, kiegészítve a Google saját fejlesztéseivel, ami a natívan Linuxra írt alkalmazások futtatásában segít.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ebből mikorra lesz olyan szintű támogatás, ami már a Steam általános elérhetőségét jelentené a Chrome OS-en, de az biztató, hogy a fejlesztési folyamat javában tart, így előbb-utóbb elérik majd a céljukat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés