Hirdetés

Indulhat a tömeggyártás a GlobalFoundries új gyárában

A GlobalFoundries több érdekes információt adott meg blogjában, melyek a 28 nm-es gyártástechnológiával kapcsolatban fontosak. A vállalat leírta, hogy megindulhat a tömeggyártás az új New York-i gyárban, amivel a cég a tervezettnél hamarabb kész lett, ami a 28 nm-es gyártástechnológia gyorsabb felfuttatását is jelenti. A fejlesztések tehát a terveknél jobban haladnak, ám az AMD korábban törölte a Deccan platformot, aminek következtében a bérgyártó is úgy számol, hogy az első 28 nm-es lapka a következő év elején kerül majd leszállításra.

A GlobalFoundries szerint a Fab 8 teljes kapacitás mellett havi hatvanezer wafert tud majd megmunkálni. A kapacitás jó részét már lefoglalta az AMD, de nem mindet, így még van hely a többi partner számára. A New York-i gyár egyébként 32 nm-es SOI wafereket is megmunkál, de elsődlegesen a 28 nm-es bulk waferekre épít a GlobalFoundries, ám úgy tervezték az üzemet, hogy a későbbiekben a 20 és a 14 nm-es gyártástechnológia bevetése is lehetséges legyen.

Biztosra vehető, hogy az AMD a 2013-ban érkező Kaveri APU-t a Fab 8-as üzemben gyártatja, de könnyen lehet, hogy a Kabini és a Temash kódnevű SoC APU-k közül valamelyikre, vagy akár mindkettőre készül dizájn a GlobalFoundries új üzemében. Nagyon valószínű, hogy az utóbbi két fejlesztést az AMD nem csak egy partnernél gyártatja majd, ami azért lehet fontos, hogy ne legyen fennakadás a megrendelések teljesítése kapcsán. A Brazos platformok sikeréből kiindulva az utódnak felfogható Kabini SoC APU-ra mutatkozhat óriási igény.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés