Hirdetés

Gigantikus gyárkomplexumot épít az SK Hynix az új generációs fejlesztéseinek

A vállalat 100 milliárd dollárnál is több pénzt áldoz a projektre, amelynek az első üzeme 2025-re készül el.

Az SK Hynix bejelentette, hogy a dél-koreai hatóságok zöld utat adtak a jövőt megalapozó gyárkomplexumuk felhúzására. Ez a vállalat 106,35 milliárd dolláros projektjének a része, amely megalapozná az új generációs memóriák gyártását.

Az egész üzem négy gyárból áll majd, amelyek egyenként nagyjából 25 milliárd dollárba kerülnek majd. Az első gyárépület 2025-re épül meg, és havi 200 000 wafer megmunkálását biztosítja. A teljes komplexum csak később lesz kész, viszont összességében 800 000 wafert is megmunkál majd egy hónapon belül.

Az SK Hynix az új gyárkomplexumot az új generációs DDR5, LPDDR5, illetve a még fejlesztés alatt álló memóriaszabványoknak szánja, és fontos tényező, hogy EUV litográfiát alkalmaznak majd, amiről korábban már mondták, hogy segíti az efféle áramkörök skálázódását a 10 nm-es csíkszélesség alatt.

A dél-koreai cég egyébként már az idei évben beveti az 1a jelzésű node-ját, amelynél először vetik be az EUV litográfiát, de az erre vonatkozó gyártósorok egy már meglévő üzemen belül lesznek kiépítve. A most zöld utat kapó jongini gyárkomplexum ennél is modernebb gyártási eljárásokat használ majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés