Hirdetés

Gigabyte Z77N-WiFi alaplap – dupla antenna, dupla Ethernet

A tegnapi napon adtuk hírül, hogy érkezik az MSI apró tuning alaplapja, a Mini-ITX szabványú Z77IA-E53, erre gyorsan a Gigabyte rákontrázott egy szintén ilyen méretű lappal, a Z77N-WiFi-vel. Ez a termék is az Intel Z77 vezérlő köré épül, vagyis LGA1155 foglalatos processzorokat fogad, viszont arról nincs információnk, hogy esetében is erőltetnék a tuningot; erről tanúskodik, hogy a 24 tűs ATX csatlakozó mellett csak egy 4 tűs, 12 voltos betáplálásra van lehetőség.


(forrás: AnandTech) [+]

Egyelőre nem sok konkrétumot árultak el az újdonsággal kapcsolatban, de a lényeg a képeken is látszik. Elrendezése nagyon hasonló az MSI termékéhez, a két DDR3 DIMM és egy PCI Express 3.0 x16 bővítőrés jelen esetben is adott, valamint egy mini PCIe foglalat is látható a vezérlő közvetlen szomszédságában. Utóbbi viszont alapesetben is foglalt, ugyanis egy Wi-Fi modul lakik benne, az antennavezetékek innen tekergőznek a hátlapi dupla aljzathoz. Ezzel ugyan elvesztettünk egy bővítési lehetőséget, cserébe némileg rendezettebb az összkép, mintha ők is egy USB-s adapterrel oldották volna meg a vezeték nélküli kapcsolódást. Adattárolókat két 3 és két 6 Gbps-os SATA konnektor fogad.


(forrás: AnandTech) [+]

A hátlapi kivezetések között található néhány nem éppen a kategóriára jellemző darab, ilyen például a dupla Gigabit Ethernet csatlakozó, amit Realtek vezérlők hajtanak, csakúgy, mint az audioaljzatokat, ahol a feladat oroszlánrészét a Realtek ALC892 lapka végzi. A 4 x USB 2.0, 2 x USB 3.0 és egy PS/2 port mellett HDMI, DVI és DisplayPort videokimenetek sorakoznak. Sajnos a Gigabyte Z77N-WiFi vételára is ismeretlen.

Előzmények

Hirdetés