Hirdetés

Gigabyte X11 – a világ legkönnyebb 11,6”-es notebookja szénszálas burkolatot kap

Az interneten már napok óta keringenek az információk egy Gigabyte notebookról, amely kategóriájának egyik legkönnyebb darabja kíván lenni. A mai napon azonban hivatalossá vált a dolog, érkezik a 975 grammos X11, amit a gyártó szerényen a világ legkönnyebb 11,6 hüvelykes gépének titulált. Bár a sajtóanyag egyetlen szóval sem említi, de a specifikáció alapján elméletileg az ultrabook kategóriába tartozik.


[+]

Tömegét úgy sikerült 1 kg alá szorítani, hogy borítása szénszálas anyagból készült, mely amellett, hogy hihetetlenül ellenálló, a mérlegen se nyom túl sokat. Természetesen a zsanérokat nem „szenesítették”, azok alumíniumból készültek. Ennek a burkolatnak az egyik legnagyobb hátránya például egy alumínium masinához képest, hogy passzív módon nem segít be a hőleadásba, bár egy gondosan tervezett hűtés és egy alacsony fogyasztású processzor párosításával azért nem megoldhatatlan a dolog. Ez utóbbiról egyelőre csak annyit árultak el, hogy egy Ivy Bridge központi egység található a fedélzeten, minden bizonnyal a szintén ma napvilágot látott modellek valamelyike, például egy kétmagos Core i5.


[+]

LED-es háttérvilágítású kijelzőjének felbontása 1366x768 pixel, kávájában 1,3 megapixeles webkamera figyel. A memória kapacitása 4 GB, az adatok tárolásáról pedig egy 128 GB-os SSD gondoskodik. Bal oldalán a tápcsatlakozó, egy USB 2.0 kapu és egy Mini DisplayPort sorakozik, átellenes élében pedig kombinált audioaljzat, USB 3.0 port és egy microSD kártyaolvasó található. A specifikáció ugyan Gigabit Ethernetről is említést tesz, ezt azonban nem sikerült felfedeznünk a mellékelt sajtófotókon.


[+]

A vezeték nélküli kommunikációra IEEE 802.11b/g/n Wi-Fi és Bluetooth 4.0 áll rendelkezésre. A karbon minta az elszeparált gombokat nélkülöző tapipadon és a fedlapon is visszaköszön, büszkén hirdetve az anyaghasználatot. A konfiguráció táplálását hálózati áram hiányában egy 4730 mAh-s lítiumpolimer akkumulátor végzi.


[+]

A Gigabyte X11 megjelenése júliusban várható, vételára Windows 7 (Home Premium vagy Professional) operációs rendszerrel kiépítéstől függően 999 és 1299 dollár között alakul majd.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés