Hirdetés

Ivy Bridge lesz a Gigabyte U2442N és U2442V Ultrabookjaiban

Nagyobb gyártói affinitásra és több konfiguráció érkezésére számítottunk az Ultrabookok kapcsán, ám ehelyett fékezett iramnak és óvatos termékstratégiának lehettünk szemtanúi. Ennek oka többek között az előállítási költségekben keresendő, de a gyártók fogadkoztak, hogy az Intel harmadik generációs processzora, az Ivy Bridge változtatni fog majd ezen. Hogy ez mennyire lesz igaz, azt előre nehéz megjósolni, hiszen az új APU-k megjelenésének elhalasztása felborította a terveket, ugyanakkor a CeBIT kiállítás alkalmával biztosan lesz pár gyártó, mely formálisan bejelenti Ivy Bridge-es Ultrabookjait.


[+]

Elsőként a Gigabyte tett eleget ennek a feltételezésnek, hiszen az U2442N és U2442V típusjelzéssel ellátott 14"-es ultrák motorját a harmadik generációs Intel Core i5/i7 központi egységek jelentik. Előbbi modell normál, utóbbi ultraalacsony feszültségű APU-kat kap, és gyakorlatilag ez jelenti az egyetlen különbséget a két variáns között.


[+]

A 14"-es, 1600x900 pixeles, LED háttérvilágítású kijelzőt a 2 GB VRAM-mal rendelkező dedikált NVIDIA GeForce GT 640M grafikus mag hajtja meg. A processzorhoz párosított memória méretével kapcsolatban nem adtak iránymutatást, de az adatok tárolására maximum 750 GB-os merevlemez vagy opcionálisan SSD szolgálhat.


[+]

Természetesen a gépből nem hiányozhatnak az olyan fontos kiegészítők, mint az USB 3.0-s portok, az IEEE 802.11b/g/n szabványú Wi-Fi kártya, Bluetooth 4.0-s vezérlő, webkamera, kártyaolvasó és háttérvilágítással szerelt billentyűzet, de az igazi érdekességet az opcionálisan kérhető Thunderbolt csatlakozó jelenti. A fizikai adottságokkal kapcsolatban csak annyi konkrétumot árult el a gyártó, hogy a 18,5-20,5 mm-es vastagság mellé 1,49 kg-os tömeg párosul. Sajnos árat nem közöltek, és az Ivy Bridge indulásáig valószínűleg ez ügyben nem is fognak nyilatkozni.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés