Hirdetés

Csinos darab lett a Gigabyte tartalomgyártóknak készített alaplapja

Az új fejlesztés tervezésekor a specifikációk mellett a dizájnra is odafigyeltek.

Egyelőre nem tudni, hogy a Vision széria AMD-s megfelelőjeként, vagy annak leváltása céljából, de hamarosan piacra kerül a Gigabyte legújabb, tartalomgyártók számára készített alaplapja, a régóta várt X570S Aero G. A célközönség nem csak a négy, PCI Express 4.0 csatolós M.2 foglalat miatt azonosítható be, hanem a dizájnon is visszaköszön, az igényes külső ugyanis sokkal jobban mutat például egy tech-youtuber számítógépében, mint egy gamereknek szánt modell.


[+]

Az új alaplap négy M.2 csatlakozóját hat SATA port és három x16 méretű PCI Express slot egészíti ki, amelyeket x16/x0/x4, vagy x8/x8/x4 konfigurációban tudunk használni. A Socket AM4-es foglalat természetesen támogatja a legújabb, 5000-es szériájú Ryzen processzorokat, az azt körülvevő VRM egységek hűtését pedig egy ívelt kialakítású, alumíniumból készült hűtőbordára bízták. DDR4-3200 típusú memóriafoglalatból négy darabot kapunk, a telepített memóriamodulok összkapacitása pedig maximum 128 GB lehet.


[+]

A lap Bluetooth 5.1 és Wi-Fi 6 vezeték nélküli modulokkal is rendelkezik, míg a vezetékes hálózatokra 2.5 GbE port segítségével csatlakozhatunk fel, amit a hátlapon elhelyezett egy-egy HDMI és DisplayPort kimenet, a két-két USB 2.0 és 3.2 Type-C, illetve négy USB 3.2 Type-A, valamint a Realtek ALC1220-VB hangkodekhez tartozó, analóg és optikai audiocsatlakozók mellett találunk. Az X570S Aero G támogatja a gyártó VisionLink technológiáját is, amelynek előnyeit fent linkelt hírünkben összegeztünk.

Bár a hivatalos specifikációk már ismertek, a várható vételár és a piacra kerülés tervezett időpontja egyelőre szupertitkos információnak minősül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés