Hirdetés

PCI Express csatolós USB 3.2 Gen2x2 bővítőkártya a Gigabyte-tól

Az egyportos kártya azok számára készült, akik nem kívánnak egy komplett új alaplapot venni az új port miatt, de azért legalább egy ilyen csatlakozóra igényt tartanak.

Olyan, x4-es PCI Express 3.0-s csatolófelülettel kompatibilis bővítőkártyát mutatott be a Gigabyte, amelyen mindössze egyetlen USB 3.2 Gen2x2 Type-C csatlakozó kapott helyet. Első blikkre kicsit értelmetlennek tartottuk a döntést, hogy ha a kártya már mindenképp elfoglal egy bővítőslotnyi helyet a gépházunkból, akkor miért nem tettek rá kettőt-hármat is az új típusú USB-ből, de aztán még így péntek délután is sikerült elegendő agysejtet működésre bírnunk, hogy megfejtsük a logikájukat.


[+]

Ugyan az árazás – és a piaci premier dátuma – egyelőre még nem ismert, valószínűleg ez is szempont volt a termék megalkotásakor, hiszen épp azok számára készült, akik igénylik azt a 20 gigabites tempót, amit az USB 3.2 Gen2x2-es interfész lehetővé tesz, de nem szeretnének egy vagyont kifizetni egy új alaplapért. Márpedig több ilyen portért – már csak az újdonság varázsa miatt is – valószínűleg simán elkérnének annyit, amennyire még egy kis pénzt rádobva már lehet, hogy egy új alaplap is kijönne. Mindemellett még annyira kevés, az otthoni felhasználók számára szükséges eszköz támogatja a 3.2-es USB szabványt, hogy felesleges is lenne több portot fenntartani, hiszen kevés rá az esély, hogy egyszerre többet is kihasználnánk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés