Hirdetés

Gigabyte lap integrált grafikus vezérlővel

A Gigabyte bemutatta az Intel G965 chipsetje köré épülő új alaplapját. A GA-965G-DS3 jelű modell egyik érdekessége, hogy – néhány korábbi, Broadwater chipsetes alaplaphoz hasonlóan – a hagyományos, folyékony elektrolitos kondenzátorokat teljes egészében polimer-alumínium szilárdelektrolitos kondenzátorokkal váltották fel, melyek általában hosszabb élettartamot, illetve hosszabb idő után is stabilabb működést garantálnak.

Az alaplap 1066, 800 vagy 533 MHz-es rendszerbuszon keresztül kommunikáló Intel processzorokat fogad, ideértve természetesen az új Core 2 Duo/Extreme modelleket is. Négy foglalatában legfeljebb 8 GB összkapacitású, DDR2-800-as (vagy lassabb) memóriamodulok helyezhetők el. Az integrált GMA X3000 grafikus vezérlő jóval fejlettebb a Intel korábbi megoldásainál, így már kompatibilis a DirectX 9.0c szabvánnyal, hardveres Transform&Lighting funkciót biztosít, és videofeldolgozási képességei is javultak. Egy D-Sub kimenetet hajt meg.

A lapon egy PCI Express x16, három PCI Express x1 és három PCI sín ad lehetőséget a bővítésre. Meghajtók összesen hat Serial ATA II portra és egy IDE csatornára köthetők; JBOD vagy RAID kötetek létrehozására is mód van. Az alaplap rendelkezik Gigabit Ethernet interfésszel, nyolccsatornás HDA hangrendszerrel, melyhez hátlapi koaxiális és optikai SPDIF kimenet is társul, azonban nélkülözni kénytelen a FireWire vezérlőt. A gyártó a Speed, Smart és Safe nevek alatt számos funkciót biztosít, melyek a rendszer megfigyelését, beállítását, tuningolását, valamint stabilitását szolgálják.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés