Hirdetés

A Gigabyte áttervezte a GeForce GTX 560 Ti SOC-ot

A Gigabyte márciusban jelentette be a GV-N560SO-1GI-950 típusjelzéssel megáldott terméket, melynek ismertebb neve GeForce GTX 560 Ti SOC. A kártya a GF114-es lapkára épült, és 384 CUDA magot illetve 64 textúrázó csatornát alkalmazott. A mag-, shader- és effektív memória-órajel 950, 1900 és 4580 MHz volt, továbbá a GDDR5 szabványú memória szerepét 1 GB-os kapacitású fedélzeti tár töltötte be. A termék hátlapján a szokásos felállásban volt megtalálható a két DVI és a mini HDMI interfész.

A felújított Gigabyte GeForce GTX 560 Ti Super Overclock
A felújított Gigabyte GeForce GTX 560 Ti Super Overclock [+]

Az új Gigabyte GeForce GTX 560 Ti Super Overclock esetében a fentebb részletezett paraméterek nem változtak, de a vállalat úgy döntött, hogy újratervezi a terméket, a stabilabb működés érdekében. A friss verzió rövidebb nyomtatott áramkört kapott, valamint a tápáramkört megerősítették, továbbá a hűtő is megújult. A kinézete ugyan visszalépésnek tűnik, de a gyártó állítása szerint az új, nagyméretű ventilátorok sokkal jobban hűtenek, miközben a zajszintjük az elődhöz hasonló értékeken marad.

A felújított terméket a doboz szempontjából nem különbözik a régitől, de érdemes figyelni a típusjelzést mutató matricára, ahol a GV-N560SO-1GI-950 jelölés után a 2.0-s verziónak kell feltűnnie. A termék forgalmazása a héten kezdődik meg, a fogyasztói ára pedig megegyezik az előddel. A korábbi modell gyártása természetesen leáll.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés