Hirdetés

Ötletes irányba viszi a BRIX-et a Gigabyte

A Gigabyte öt hónappal korábban állt elő a BRIX nevű termékkel, melynek első verziója igen gyorsan kapott két frissítést. Ezek tulajdonképpen lefedik a piaci igényeket, így a felhasználó választhat AMD Kabini APU-ra épülő gépet, ha sok szolgáltatást, komoly multimédiás élményt és technikai tudást szeretne, de a processzorteljesítményre vágyó rétegnek is adott az Intel Haswellre épülő opció. A Gigabyte azonban nagyon újítani akar a BRIX-szel, aminek a belsején nincs mit fejleszteni, hiszen az előbbi két megoldásnál nincs modernebb alternatíva. Vannak azonban még lehetőségek a koncepció kiterjesztésében, így a vállalat a funkcionalitás oldaláról közelítette meg a kérdést.

Az új BRIX Projector gyakorlatilag maga a BRIX egy mini projektorral kiegészítve. Utóbbi DLP technológiára épül és 854x480 képpont megjelenítésére képes. Legnagyobb valós kontrasztaránya 900:1, maximális fényereje pedig 75 ANSI Lumen. A LED-es megvilágítást használó megoldás 7 és 85 colos tartományon belül képes a képkivetítésre, emellett természetesen állítható fókusszal is rendelkezik. Kétségtelen, hogy a paraméterek alapján átlag alatti projektorról van szó, de ezt lehet belezsúfolni egy ilyen apró PC-be. Érdekesség, hogy a projektorhoz csatlakoztatva van egy HDMI bemenet, így más PC-kről is fogadhat képet, emellett egy másfél wattos sztereó hangrendszerre is futotta, mely szintén működik a gépben található konfiguráció bekapcsolása nélkül.

A projektor alatt egy kétmagos Core i3-4010U processzor dolgozik a HD Graphics 4400-as IGP-vel. A maximum 16 GB-nyi DDR3L szabványú rendszermemóriát két darab SO-DIMM foglalat várja, míg az adatok tárolására egy maximum 256 GB-os mSATA SSD fogható be. Az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi és a Bluetooth 4.0-s modul is része a rendszernek, az interfészek között pedig HDMI és mini DisplayPort kimenet, négy darab 3.0-s USB port, egy Gigabit Ethernet, illetve egy SPDIF aljzat található. Természetesen a rendszer PC része is üzemképes a projektor aktiválása nélkül.

A Gigabyte arról sajnos nem nyilatkozott, hogy a BRIX Projector mikor kerül az üzletekbe, illetve a termék áráról sincs adat, de az biztos, hogy az újdonság megvásárlása után a felhasználónak egyénileg kell gondoskodnia az mSATA SSD, a memória és az operációs rendszer beszerzéséről.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés