Hirdetés

Gigabites, száloptikás hálózati kártya asztali számítógépekbe

Az Allied Telesis munkaállomásokba szánt, 32 bites PCI csatolófelülettel rendelkező Gigabit Ethernet adapterkártyát jelentett be. Az AT-2916SX az 1000Base-SX szabvánnyal kompatibilis, és kétféle csatlakozóval érhető el: az SC konnektoros altípus a 100 megabites sebességhez kiépített száloptikai kábelezéssel való kompatibilitást segít megőrizni; a másik változaton LC csatlakozókat helyeztek el.

A költséghatékony termékként propagált AT-2916SX olyan szolgáltatásokat is kínál, melyek korábban csak a szerverekbe szánt hálózati vezérlőkre voltak jellemzőek. A CPU terhelését csökkenti azáltal, hogy átvállal bizonyos, a TCP/IP forgalom kezelésével kapcsolatos feladatokat. A hardver valós időben végzi a TCP, UDP, IP ellenőrző összegek számítását a TX és az RX csatornán is. Az adapter képes linkaggregációra (802.3ad) és terhelésmegosztásra, 64 virtuális LAN-t és négy prioritásos sort tud kezelni, legfeljebb 9 kilobájtos jumbo frame-eket továbbít.

Az új kártya támogatja a Preboot Execution Environment (PXE) 2.1-es specifikációját, így a rendszergazdák számára lehetővé teszi a számítógép távolról történő indítását, azaz a szoftverfrissítések, karbantartási munkálatok helyszíni jelenlét nélkül is elvégezhetőek. Az adapter mindemellett kis méretekkel dicsekedhet; rövidsége és félmagas kivitele jóvoltából lapos házakba is beépíthető (a gyártó normál és rövid takarólemezt is mellékel). Az AT-2916SX-hez Microsoft, Novell, Linux és Sun Solaris operációs rendszerekhez illő meghajtóprogramok járnak, részletes teszteléshez és diagnosztikához pedig egy Windows alatt futtatható alkalmazás áll rendelkezésre. A termék már hazánkban is megrendelhető, szállítását januárban kezdik meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés