Hirdetés

Hongkong Electronics Fair: Genius újdonságok

Talán a Genius volt az egyetlen, számunkra is ismerős gyártója a Hongkongi Elektronikai Vásárnak. Nem meglepő dolog ez, hiszen itt elsősorban azok a vállalatok mutatták meg termékeiket, akiktől az általunk gyártónak hitt vállalatok vásárolnak. A számítógépek világában – és még sok más helyen – bevett gyakorlat az OEM-ekkel való együttműködés. Valahol Kínában legyártják a terméket, aztán megint máshol nevet kap, úgy kerül a hazai boltok polcaira. A nálunk is jól ismert Genius márkanév a KYE nevezetű gyártóhoz tartozik. Jellemzően olyan kiegészítőket kínáltak, amelyeket a Computexen már megcsodálhattunk, de volt itt néhány érdekesség, ami újnak tűnt.

[+]
[+]

Második generációjába lépett a gyűrű formájú Ring Mouse, melynek átalakították érintőfelületét, és lézer pointert integráltak bele, ami előadásoknál lehet hasznos. Szintén friss jószág a DX-ECO egér, melynek fő különlegessége, hogy nincs benne akkumulátor. Energiaellátásáról egy százezerszer tölthető kondenzátor gondoskodik, mely három perc tápolás után használhatóvá teszi az egeret. A DX-ECO speciális BlueEye optikai érzékelőt kapott, ezzel füstüvegen, márványon, de akár szőnyegen is üzemképes, felbontása pedig 800 és 1600 dpi között válható. Az elemmentes egér formáját jobb kézre szabták, ellátták hét gombbal, hüvelykujj részen gumibetéttel. A helyszínen kipróbáltuk, meglepően kényelmes és könnyű. A számítógéppel picike USB adó-vevő segítségével kommunikál 2,4 GHz-en, hatótávolsága így tíz méter.

[+]
(fotó: PROHARDVER!) [+]

Egészen komoly megjelenéssel bírtak a G sorozatba tartozó, minden bizonnyal játékosoknak szánt, skorpióval díszített headsetek. A G550 méretes, kiforgatható fülrészes modell 50 milliméteres hangszórókkal és nem kevesebb mint három hangerőszabályzóval rendelkezik. Tekerhetjük a hangerőt szokásos módon a vezetéken, de egyenként a fülkagylókon is. A G700 V érdekessége a virtuális 7.1-es hangzásrendszer, ennek megfelelően az analóg jackek helyett USB-vel csatlakozik a számítógépre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés