Hirdetés

Az ASRock alaplapokhoz igazítja új memóriacsaládját a GeIL

Az ORION Phantom Gaming megoldások értelemszerűen a címben említett alaplapgyártó Phantom Gaming termékeire koncentrálnak.

Az ASRock a játékosokat a Phantom Gaming termékcsaládba tartozó termékeivel célozza, így számos alaplapot terveztek már az említett szérián belül. A GeIL most bejelentette, hogy direkt ezekbe az alaplapokba hitelesített ORION Phantom Gaming memóriákat dobnak piacra, amelyek a hűtőbordájuk dizájnját tekintve is igazodnak az ASRock modellek jellemző kialakításához.

A GeIL új, 8, 16 és 32 GB-os DDR4 szabványú moduljai önálló és kétcsatornás csomagokban érkeznek, utóbbiak összkapacitása 16, 32 és 64 GB lehet. A 2666, 3000, 3200 és 3600 MHz-es effektív órajelű megoldásoknál az üzemfeszültség a szabványos 1,2 V-tól 1,35 V-ig terjed, nyilván utóbbira a nagyobb órajelű modulokon lehet számítani, míg az időzítés – órajeltől függően – CL 14 és CL 22 közötti.


[+]

Szokás szerint lényeges adalék, hogy a JEDEC szabvány szerint a 2133, 2400 és 2667 MHz-es órajel a szabványos 1,2 V-os feszültség mellett, de a termékek XMP-t is támogatnak, amivel az effektív órajel jóval magasabb is lehet. A nagyobb órajel elérése azonban a nagyobb feszültséggel egyetemben az alaplap és a processzor szempontjából tuningnak számít, vagyis a stabilitásra akkor sincs garancia, ha a memóriamodul amúgy bírná a terhelést.

A GeIL a normál, ASRockhoz igazított termékek mellé készített AMD Edition variánsokat. Ezek alapvetően ugyanazok, csak a hűtőbordájukon van egy AMD Ryzen logó. Itt leginkább a marketing szempontok érvényesülnek, hiszen a játékosok a végfelhasználói piacon manapság zömében Ryzen processzorokat vásárolnak, de az AMD Edition modulok pont ugyanúgy fognak működni az Intel rendszerekben, mint a normál megoldások az AMD-s konfigurációkban.

A GeIL új memóriái hamarosan elérhetők lesznek az üzletekben, de az ajánlott fogyasztói árakról még nincs információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés