Hirdetés

Megújultak a GeIL Super LUCE RGB Sync memóriacsomagjai

A DDR4-es megoldások Intel és AMD processzorok mellé is használhatók, erre külön jelzés utal.

A GeIL megújította a Super LUCE RGB Sync sorozatú memóriacsaládját, amelyből lesznek Intel és AMD Edition jelölésű verziók is. Értelemszerűen az előbbi az Intel, míg az utóbbi megoldások az AMD processzorok mellé valók. Természetesen itt nem arról van szó, hogy az Intel Edition szettek AMD-s gépekben nem működnek, vagy éppen fordítva, csupán arról van szó, hogy a memóriák paramétereit az adott gyártó processzoraihoz szánt alaplapokhoz optimalizálták, így a nem JEDEC profilú beállítások működésére nagyobb esély van.

A DDR4 szabványú lapkákkal dolgozó memóriák fehér és fekete alapszínű hűtőbordával érhetők el, továbbá elmaradhatatlan elem az RGB LED, amely még szinkronizálható is az ASUS Aura Sync, Gigabyte RGB Fusion, MSI Mystic Light és ASRock Polychrome rendszerekkel.


[+]

A GeIL nagyon pontos paraméterekkel még nem szolgált, de az önálló formában elérhető, 4, 8 és 16 GB-os modulokból két- és négycsatornás csomagok érkeznek, amelyek összkapacitása 8, 16 és 32 GB lehet. Az üzemfeszültség a szabványos 1,2 V-tól 1,5 V-ig terjed, nyilván utóbbira a nagyobb órajelű modulokon lehet számítani, míg az időzítés – az órajeltől függően – CL 14 és CL 19 közötti. Az Intel Edition esetében 2133, 2400, 2667, 2800, 3000, 3200, 3600 és 4133 MHz-ig terjed az effektív órajel, míg az AMD Edition esetében az előbb említettek közül a két legnagyobb paraméter nem érhető el.

Szokás szerint lényeges adalék, hogy a JEDEC szabvány szerint a 2133, 2400 és 2667 MHz-es órajel a szabványos 1,2 V-os feszültség mellett, de a termékek XMP-t is támogatnak, amivel az effektív órajel jóval magasabb is lehet. A nagyobb órajel elérése azonban a nagyobb feszültséggel egyetemben az alaplap és a processzor szempontjából tuningnak számít, vagyis a stabilitásra akkor sincs garancia, ha a memóriamodul amúgy bírná a terhelést.

A GeIL új memóriái hamarosan elérhetők lesznek az üzletekben, de az ajánlott fogyasztói árakról még nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • GeIL

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés