Hirdetés

Egy kicsit még küzdött a GeForce RTX 3060 a bányászat ellen, de már nem teszi

A 470.05-ös fejlesztői meghajtó megkövetelte a limit nélküli működéshez a kijelzőt, de ez is kikerülhető.

Az előző héten számoltunk be arról, hogy váratlan helyről érkezett segítség a GeForce RTX 3060 bányászvédelme ellen. Konkrétan az NVIDIA is elismerte, hogy hibáztak, ugyanis megfelelő konfigurálás nélkül adták ki a 470.05-ös fejlesztői meghajtót, de később kiderült, hogy azért nem volt minden szempontból kilőve a limit, ugyanis ha az adott VGA-ra nem volt kijelző csatlakoztatva, akkor ugyanúgy életbe lépett a teljesítmény felezése az Ethash algoritmussal dolgozó bányászprogramokban.

Azt gondolhatnánk, hogy ez így mégse jó a bányászfarmoknak, hiszen egy gépbe azért egynél jóval több VGA-t helyeznek, de a gond az, hogy ez a probléma is rendkívül könnyen kezelhető. Egyszerűen mindegyik VGA-ba vásárolni kell egy HDMI dummy eszközt, ami elhiteti a hardverrel, hogy egy kijelző felé közvetíti a képet. Ha ez megvan, akkor már egy kijelző csatlakoztatása nélkül is maximális teljesítménnyel bányászik az adott GeForce RTX 3060.

A trükköt többen kipróbálták, és a beszámolók szerint tökéletesen működik, azaz a 470.05-es fejlesztői meghajtó nem korlátozza a VGA-k teljesítményét. Talán ennek köszönhető az is, hogy az elmúlt héten nagymértékben megnőtt a kereslet az egyes régiókon belül a HDMI dummy eszközök iránt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés