Hirdetés

A második negyedévben érkezik a GeForce GTX Titan Z

A GeForce GTX Titan Z márciusi bejelentése után elvileg április végén el is startolt volna, de nem így történt. Azóta már a pletykák arról szóltak, hogy ezen a héten már a boltokban lesz a termék, de ez sem valósult meg. Az NVIDIA a további híresztelések elkerülése érdekében elmondta, hogy a GeForce GTX Titan Z létező termék és megjelenése a második negyedév során esedékes. Az előbbi állítás alapján tehát legkésőbb június utolsó napján lesz megvásárolható az újdonság, és ezt a dátumot igen nagy valószínűséggel tartani fogja az NVIDIA.

A gyártópartnerektől egyébként úgy tudjuk, hogy az NVIDIA folyamatosan a driver fejlesztésével van elfoglalva, aminek oka az lehet, hogy a GeForce GTX Titan Z SLI-t használ, és egyben egy 4K-ra tervezett VGA-ról van szó, de az SLI nagyon rosszul működik 4K-s felbontáson 60 Hz mellett, azaz MST módban. Eközben a CrossFire-t használó AMD Radeon R9 295X2-nek ilyen limitációval nem kell megküzdenie.

A fentiek mellett teljesen világos, hogy miért vár a starttal az NVIDIA, hiszen a közvetlen konkurens lényegesen gyorsabb lenne 4K-s felbontáson MST módban, így a kiadás előtt mindenképp működőre kell bírni az SLI-t. Ez a gond valószínűleg az elkövetkező egy hónap során megoldódik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés