Hirdetés

GeForce 7800 GTX-ek kölcsönkért hűtéssel

Ha valakinek nem lenne elég még az NVIDIA GeForce 7800 GTX grafikus kártyájának teljesítménye sem, tuningolhatja házilag, vagy vásárolhat gyárilag túlhajtott változatot, mint amilyennel például a Gainward vagy az Asus kínálatában találkozhatunk. Bár a 3D-gyorsító zajszintje nem túl magas, nagyobb órajeleken járatva fokozódik a hőtermelés, így nem csoda, hogy az Asus is az Arctic Cooling megoldásához folyamodott, hogy hatékony hűtés mellett is megtarthassa a viszonylagos csendességet.

Még tovább ment a Leadtek, amikor WinFast PX7800 GTX TDH MyVIVO Extreme nevet viselő kártyájára a professzionális felhasználásra szánt Quadro FX 4500-ról megismert bordát ültette annak hőcsöveivel és 8,5 cm-es ventilátorával együtt. Az erőteljes hűtést ebben az esetben a grafikus processzor 490 MHz-es, illetve a 256 MB memória 1250 MHz-es órajele indokolja.

A megoldással nem maradt egyedül a Leadtek, hiszen Japánban most került piacra az Elsa Gladiac 970 GTX Silent 256MB nevű kártyája, amely ugyanezt a bordát viseli, noha gyári órajelei elmaradnak a tuningbajnokoktól. A GPU 430 MHz-en, a memória 1200 MHz-en fut, ezek az értékek pedig éppen a referenciának felelnek meg, vagyis a felhasználó házi tuning nélkül csak az ígért alacsonyabb zajszintnek örülhet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés