Hirdetés

Négy monitort is megszelídíthet két új GeForce VGA

Két új GeForce érkezik a piacra, amelyek érdekes tulajdonsága, hogy képesek négy darab DVI interfészre köthető monitort megszelídíteni. Ezt azonban a szoftveres oldalon másképp teszik, így mégsem pontosan ugyanazt a piaci réteget célozzák meg. A Galaxy megoldása a butább, de ennek megfelelően olcsóbb verzió. A GeForce GT 610 MDT esetében nem lehet azt mondani, hogy erős termékről van szó. A VGA gyakorlatilag a GF119-es GPU-ra épül, mely 48 darab CUDA maggal próbálja tartani magát az abszolút belépőszinten. A termék mag- és shaderórajele rendre 810 és 1620 MHz, míg a 64 bites memóriabuszhoz kapcsolódó 1 GB kapacitású DDR3 szabványú VRAM lapkái 2 GHz-es effektív órajelen ketyegnek.

Galaxy GeForce GT 610 MDT
Galaxy GeForce GT 610 MDT (forrás: techPowerUp!)

A Colorful GeForce GT 640 PRO X4 jelzésű megoldásán már GK107-es GPU lesz, ami 384 CUDA magot alkalmaz, melyek 900 MHz-es órajelen ketyegnek. A 128 bites memóriabuszra ezúttal 2 GB kapacitás DDR3 szabványú VRAM kapcsolódik, mely 1782 MHz-es effektív órajelen üzemel.

Colorful GeForce GT 640 PRO X4
Colorful GeForce GT 640 PRO X4 (forrás: techPowerUp!)

A mindkét termék VMM1402-es vezérlővel van felturbózva, ami a VGA hátlapján található két darab DMS59-es kimenetet kezeli. Az utóbbi aljzatokra két adapter köthető, amelyek összesen négy DVI csatlakozót eredményeznek. A kártyák tehát maximum négy monitort támogatnak, ezek maximális felbontása 1920x1200 pixeles lehet. Ebből a szempontból a működés egységes, de a szoftveres oldal már nem az. A Colorful GeForce GT 640 PRO X4 a GeForce driver Surround szolgáltatásával vezérelhető, ám Galaxy GeForce 610 MDT esetében nem szabad ehhez mérhető konfigurálhatóságot várni, mivel a megjelenítők kezelése csak a Windows helyi menüjében hajtható végre az asztal kiterjesztésével. Ebből a szempontból az utóbbi megoldás kifejezetten gyenge képességű, hiszen rengeteg kompromisszumot kell azzal kötni, hogy a többmonitoros funkcióra nincs korrekt szoftveres támogatása.

Sajnos arról nincs információ, hogy a Galaxy és a Colorful mikor dobja piacra a fentebb részletezett termékeket, így az árakról sincs semmilyen adat.

Előzmények

Hirdetés