Hirdetés

Fehér GeForce GTX 1060-as VGA-t hoz a Galax

Illetve csak részben lesz fehér, de a látható részeknél ez a szín dominál.

A Galax bejelentette a GeForce GTX 1060 EXOC White Edition jelzésű VGA-t, amely termék a nevének megfelelően fehér lesz. Ilyen megoldásokat korábban is tervezett a Galax testvércégének számító KFA, de ezúttal a színezés csak a hűtőbordára és a hátlapra terjed ki, vagyis maga a nyomtatott áramköri lap már nem fehér lesz. Utóbbi nyilván olcsóbb gyártást tesz lehetővé, mert így nem kell a fehér modellek esetében egyedi nyomtatott áramköri lapot használni, ám emiatt sorozat veszít is az értékéből, hiszen már nem tökéletesen fehér – bár ez a hardver működésén nem változtat.


[+]

A specifikációkat tekintve az Galax természetesen a gyári tuninggal is élt, így az egyedi nyomtatott áramköri lappal dolgozó GeForce GTX 1060 EXOC White Edition az alapértelmezett 1506 MHz-es mag- és 1709 MHz-es GPU Boost órajel helyett rendre 1556 és 1771 MHz-es paraméterrel rendelkezik, de a GDDR5 szabványú memória effektív órajele marad 8 GHz. A hátlap egy kicsit rendhagyó lett, mivel abszolút nem követi az NVIDIA ajánlásait, így csak egy DisplayPort és egy HDMI aljzat található rajta, de cserébe van két darab DVI-D kimenet. Ez nem mindenkinek előnyös, viszont legalább van ilyen megoldás is a piacon.


[+]

A két darab 90 mm-es ventilátorral és méretes alumíniumbordával rendelkező, 8 mm-es nikkelezett hővezető csövekkel tarkított hűtő garantáltan hűvösen tartja a terméket, amelynek tápellátásról egy darab 6 tűs PCI Express tápkonnektor gondoskodik.


[+]

A Galax GeForce GTX 1060 EXOC White Edition VGA szállítását hamarosan megkezdődik, az ajánlott fogyasztói árról azonban még nincs adat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Galax

Előzmények

Hirdetés