Hirdetés

Kicserélik az új GeForce-ok tápadapterét a gyártók egy ausztrál IT bolt szerint

A Gainward addig nem is szállít, amíg ezt végre nem hajtják, és valószínűleg ezért alakulhatott ki hiány a GeForce RTX 4090-ből.

Friss információk kerültek elő a GeForce RTX 4090-es VGA-król, méghozzá a médiát manapság lázban tartó gondok kapcsán. Ugyanis egy varunbabu008 néven futó Reddit felhasználó érdeklődött a rendelőséről, és a bolt válaszát meg is osztotta.


[+]

A TechFast Australia üzenetében kifejtette, hogy a Gainward visszatartja a GeForce RTX 4090-es szállításokat, ugyanis éppen kicserélik a VGA-k mellé csomagolt tápadaptert, és még több gyártó is ugyanígy tesz. Ez egyébként magyarázza azt is, hogy miért alakult ki hiány az említett grafikus kártyákból, hiszen valószínűleg nem csak Ausztráliára vonatkozik a döntés. Az említett IT üzlet szerint az új készleteket november közepére várják.

Az ügy kapcsán érdemes megemlíteni, hogy egy GeForce RTX 4090 már tápadapter nélkül, vagyis ATX 3.0-s tápegységbe közvetlenül bekötött 12VHPWR konnektorral is leégett, tehát valószínűleg nem az NVIDIA adaptere a gond, de arra mindenképpen jó lehet a gyártók lépése, hogy növeljék a termékkel szembeni bizalmat, hiszen az események után valami változtatást azért mégiscsak felmutatnak.

Kiegészítés: időközben a Gainward cáfolta a TechFast Australia állításait, amiről az alábbi hírben írtunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés