Hirdetés

A Gainward GeForce RTX 4060 Ti VGA-i a pragmatizmus jegyében születtek

A Ghost és Pegasus szériák bővültek két-két nem túlméretezett típussal.

A Gainward nem esett túlzásba, mikor az AD106 GPU-val szerelt NVIDIA videokártyák piaci startját követően bemutatta saját iterációt, hiszen egyelőre négy eltérő modellt jegyez, amelyek közül kettő csak annyiban különbözik a másik párostól, hogy egy kis gyári tuningban részesült.


[+]

A komolyabbik duó tagjai a GeForce RTX 4060 Ti Ghost 8GB és GeForce RTX 4060 Ti Ghost OC 8GB nevekre hallgatnak, és 249,9 mm-es hosszukkal viszonylag kompaktnak számítanak. A 40,2 mm vastag, kétslotos megoldások, csakúgy, mint a lentebb ismertetésre kerülő márkatársaik, 6+2 tűs PCI Express tápcsatlakozón (meg persze magán a sínen) keresztül veszik fel a szükséges energiát, és a 8 GB-nyi, 128 bites memóriabusszal kommunikáló GDDR6 VRAM-juk a sztenderd 18 GHz-es effektív órajellel dolgozik.


[+]

A GPU Boostot 2535, valamint 2685 MHz-re állították (referencia: 2540 MHz) a tervezők, és a két 95 mm-es légkavaróval ellátott, 60 °C-os hőmérsékletig félpasszív üzemet támogató blokkok burkolatának tetejére nem túlságosan hivalkodó hangulatvilágítást raktak. A hátlapokon természetesen ott a merevítésért és alkatrészvédelemért felelős (fém) takarólemez, ami nagy méretű perforációjának hála nem rekeszti meg a hőt maga alatt. Az I/O kereteken a referencia csatlakozókat (három DisplayPort 1.4a, egy HDMI 2.1a) láthatjuk, noha ez a következő két jószágról ugyancsak elmondható.


[+]

A szűkös beltérrel rendelkező házak tulajdonosai örömmel nyugtázhatják, hogy a vállalat nem feledkezett meg róluk, tudniillik az egyventilátoros GeForce RTX 4060 Ti Pegasus 8GB és GeForce RTX 4060 Ti Pegasus OC 8GB csupán 169,9 mm hosszúra nőtt. A 38,8 mm vastag, kétslotos VGA-k hűtései ugyanazokkal a paraméterekkel tudják a 0 dB-es működést, mint termetesebb rokonaik, de a backplate ezúttal hiányzik. A GPU Boostot 2535, továbbá 2670 MHz-re sikerült belőni, és az utóbbi azért nem rossz, pláne az ITX-es formátum fényében.


[+]

A cég friss termése május 24-én találja meg a kereskedések polcait, de hivatalos ajánlott fogyasztói árakat sajnos nem közölt a sajtóanyag. A két termékcsaládnak majd érkeznek szimpla GeForce RTX 4060-as konstrukciói is, ám ezekről még nincsenek pontosabb részletek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés