Hirdetés

A Gainward is beszáll a tabletringbe

A grafikus kártyáiról ismert Gainward a tabletek piacát vette célba, ami érthető döntés a jövő szempontjából, mivel az ultarmobil szegmens komoly növekedés előtt áll, míg a VGA-kra az igény valószínűleg csak csökkenni fog. A Galapad a vállalat első táblagépe, és igazából a specifikációk alapján azt kell elmondanunk, hogy nagyjából így kellene mindenkinek a ringbe szállni.

A 7 colos masinában érintésre érzékeny IPS panellel dolgozik, aminek natív felbontása 1024x600 pixel. A kijelző alatt egy NVIDIA Tegra 3 SoC gondoskodik a számításokról, a rendszermemória pedig 1 GB kapacitást kínál, amit 8 GB-os NAND flash tároló egészít ki. Utóbbi egy extra 32 GB-os microSD memóriakártyával tovább bővíthető. A tablet természetesen kapott IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi és Bluetooth modult, GPS-t, illetve micro USB portot, továbbá a micro HDMI sem maradt le. Nincs azonban webkamera, ami talán nem mindenkinek hátrány, de egy elülső egység azért beleférhetett volna.

Az Android 4.1-es operációs rendszert futtató 330 grammos Galapad 7 3500 mAh-s akkumulátora 7-8 óráig bírja komoly terhelés nélkül, ami nem kiemelkedő érték, de figyelembe kell venni, hogy a Gainward 179 eurós ajánlott fogyasztói árat szabott meg a termékre, ami tulajdonképpen abszolút vonzó alternatívává teszi a masinát.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés