Hirdetés

Újabb bonyodalmak a játékosoknak szánt Wikipad tablet körül

A játékosok számára kihegyezett, vezérlőkonzollal kiegészíthető 10,1"-es androidos tablet hosszú ideje váratja már a nagyközönséget. Az tavaly szeptemberben közreadott tervek szerint az előző év októberének végén kellett volna megjelennie az NVIDIA Tegra 3 SoC köré épülő, meglehetősen borsos, 499 dolláros árcédulával ellátott terméknek, de ez mind a mai napig nem történt meg. Az ügyben ma megszólalt a vállalat termékeinek értékesítésért felelős elnöke, Fraser Townley, így kiderült, hogy a 10,1"-es Wikipad esetében további csúszással kell számolni (állítólag nem is kevéssel).

Helyette most tavasszal egy 7"-es változatot dobnak piacra, a korábbinál sokkal agresszívebb, 249 dolláros árcédulával, miközben a tablet tudása és teljesítménye a kisebb méretet leszámítva nem változik. Eszerint a kisebb házba ugyanúgy az NVIDIA Tegra 3 SoC dolgozik 1 GB DDR3 RAM és 16 GB tárhely kíséretében. A kisebb méret következtében a felbontás nem csökken, azaz 1280x800 pixeles IPS érintőkijelzőt szerelnek bele, és minden más funkciója változatlanul megmarad. Ennek értelmében természetesen a kisebb modell is megkapja a már beígért játékvezérlőkkel megspékelt dokkolót, aminek gombjain és analóg karjain csak egy picit finomítottak az eredeti elképzeléshez képest, de lényegében a kiosztás változatlan maradt.

Az Andoid 4.1 operációs rendszert futtató tabletet viszont nem csak ezért övezi nagy kíváncsiság, hanem a támogatottság miatt is, ami nem merül ki a Google Play áruházban, hanem a PlayStation Mobile és Tegra Zone kínálatából is lehet válogatni. Ezenkívül az ígéretek szerint ez lesz az első Gaikai-ra, azaz felhős játékra kihegyezett tablet, ha elkészülne végre valahára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés