Hirdetés

Furcsa hiba a Corsair K100 billentyűzettel

A kémkedést sejtető fenomén oka jó eséllyel ártatlanabb, mint azt elsőre gondolnánk.

Úgy látszik, hogy a Corsair K100 nevű optomechanikus klaviatúrája egy igen érdekes hibajelenséget produkál, ugyanis egyeseknél véletlenszerűen elkezd magától "begépelni" korábban általunk bevitt szövegeket. A gyártó fórumán többen is panaszkodtak efféle jelenségre, és bár még limitált számú bejelentésről beszélünk, vannak, akik valamilyen keyloggert sejtenek a háttérben. Akadt, akinek az USB csatlakozó kihúzásáig nem is javult meg a tasztatúrája, de olyan is, aki nem használt iCUE-t, és a hardveres reset sem hozott számára megnyugvást.


[+]

Az egyelőre vizsgálatokat folytató amerikai vállalat azt nyilatkozta, hogy a keylogger jelenléte kizárt, inkább egy makrózással kapcsolatos szoftveres hibára vezethető vissza a történet (mint anno a Logitechnél), és egy firmware frissítés megoldja majd a problémát.


[+]

Abban a látszólag nem túl valószínű esetben, ha ilyesmibe futnánk, először próbáljuk meg resetelni a billentyűzetet (kihúz, Esc lenyomva 5 másodpercig, miközben újracsatlakoztat). Amennyiben nem járunk sikerrel, arra kérnek, hogy legyünk egy kis türelemmel, mert komolyan veszik a dolgot, és munkálkodnak a javításon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés