Hirdetés

Fujitsu Siemens gépek egy új, egységes formanyelv jegyében

Gyökeresen megújítja formanyelvét a Fujitsu Siemens – a márkaidentitás erősítése érdekében a notebookoktól a szerverekig átrajzolják a számítógépek és perifériáik vonalait. A független formatervezők bevonásával elkészült új dizájn a vállalat szerint nem csupán a külső megjelenést érinti, hanem igyekeztek a használhatóság, az ergonómia szempontjainak is jobban megfelelni. A fogyasztói piacra szánt hordozható és asztali PC-k új szériáját a fekete-fehér kombinációja jellemzi, és hozzájuk illő billentyűzet, egér, monitor is piacra kerül. Az üzleti felhasználásra szánt, a feltűnést kerülő Esprimo, Esprimo Mobile és Celsius gépek antracit színbe öltöznek, természetesen ezekhez is kínálnak velük harmonizálnó kiegészítőket. Érdekes, hogy a dizájn szempontjából sokkal semlegesebb szervereket sem hagyják változatlanul, a jövő év első negyedétől visszafogott, de frissebb, egységesebb megjelenésű Primergy kiszolgálók kerülnek piacra.

A megújulás elsőként a legérzékenyebb szegmensben megy végbe, a fogyasztói piacra szánt gépek az Amilo 3000-es szériák részeiként jelennek meg az üzletekben. A színösszeállítás mellett az új modellek onnan is messziről felismerhetők, hogy egyenes vonalaikat 45 fokban tört betétek és vonalak teszik változatosabbá. (A koncepciót bemutató weblap ide kattintva érhető el.)

Fujitsu Siemens Amilo 3000

A termékcsalád a belépőszintű konfigurációktól a játékra alkalmas PC-kig minden igényt kielégít – ígérik –, és igazi újdonságokkal is találkozhatunk majd. Ilyen a fröccsenő folyadék ellen védett billentyűzet, illetve a 16 és 18,4 hüvelykes (mozizáshoz optimalizált) képernyőméret a notebookoknál, a különféle SLI és CrossFireX konfigurációk, a chipsetbe integrált GPU és a diszkrét videokártya közötti váltogatás lehetősége, a Wireless USB, a Blu-ray meghajtó opciója vagy például az érintésérzékeny funkciógombok.

Integrált GPU-val ellátott noteszgépek mellé szánják a grafikus teljesítmény megnövelésére, illetve a csatlakozási lehetőségek (HMDI, DVI) bővítésére szolgáló, Amilo Graphic Booster nevű kiegészítőt. Részleteket egylőre nem tudunk erről a külső videokártyáról, de kis méretéből ítélve egy MXM modul dolgozik benne. A gyártó júniustól kezdi bevezetni az új formatervű termékeket a piacra, nagyobb lendületet várhatóan az Intel Centrino 2, illetve az AMD Puma plarformok megjelenésével vesz a váltás. Egyes információk szerint még a karácsonyi szezon előtt bemutatkozik az Amilo Mini is, egy 8,9 hüvelykes kijelzővel ellátott Eee PC-konkurens, amelynek ára 400 euró körül alakulhat.

Fujitsu Siemens Amilo Graphic Booster
Amilo Graphic Booster

A Fujitsu Siemens a fejlesztést továbbra is Németországban végzi, költségcsökkentési okokból azonban a korábbinál nagyobb mértékben vesz igénybe ázsiai gyártókapacitásokat. A vállalat több figyelmet kíván szentelni a minőségnek is, emellett gyarapodnak a hardverekhez kapcsolódó opcionális szolgáltatások, és a terméktervek készítésekor jobban figyelembe fogják venni a felhasználók visszajelzéseit. A gyártó közleménye szerint például a gamer PC-k következő generációjában számos olyan funkció és jellemző köszön vissza, melyekkel a célcsoport konkrét kéréseinek tesznek eleget.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés