Hirdetés

A Fujitsu ScanSnap S1300i mobil szkenner okostelefonokkal is kooperál

A szkennerek néhány kivételtől eltekintve nem mobil eszközök, hiszen sem fizikai méretük, sem pedig táplálásuk nem könnyítik a hordozhatóságot. A Fujitsu azonban úgy gondolja, hogy a felhasználók egy része nagy hasznát venné egy aránylag portábilis lapolvasónak, ezért bemutatták a ScanSnap sorozat legújabb tagját, az S1300i-t.


[+]

284 x 99 x 77 mm-es kiterjedésével és 1,4 kg-os tömegével nem éppen zsebbarát konstrukció, de egy hátizsákba vagy oldaltáskába azért szükség esetén bepasszírozható. Igazán mobilissá az teszi, hogy a gyárilag melléklet külső adapter mellett akár USB portról is megoldható táplálása, ehhez azonban egyszerre kettőt kell igénybe venni, hogy működéséhez megfelelő áramerősséget szívjon. Így akár menet közben egy laptopról is életre kelthető, néhány oldalas dokumentum vagy egy névjegykártya gyors digitalizálása, archiválása során jól jöhet.


[+]

A 600x600 dpi-s felbontású eszköz LED-es technológiával működik, kétoldalas színes és szürkeárnyalatos beolvasást percenként átlagosan rendre 12 és 16 darabot képes abszolválni, a szokásos formátumok mellett a ScanSnap Organizer, a Cardiris, a CardMinder és az ABBYY FineReader segítségével kereshető és utólag könnyen feldolgozható, módosítható tartalom is létrehozható. A mentés alapesetben a számítógépre (PC vagy Mac) történik, de lehetőség van egy felhő alapú (például Evernote, Google Docs, Dropbox) szolgáltatás közvetlen elérésére is.

A gyártó büszkén hirdeti, hogy egy ingyenes letölthető alkalmazás segítségével akár iOS vagy Android operációs rendszert futtató eszköz is lehet a beolvasás célja, azonban sajnos ehhez egy Wi-Fi modullal rendelkező notebookra is szükség van, vagyis beépített vezeték nélküli képességek híján a számítógép, mint köztes átjátszó nem hagyható ki a képletből.

Fujitsu ScanSnap S1300i mobil szkenner elérhetővé vált, vételára 295 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés