Hirdetés

Fujitsu blog: az Eternus AF650 kategóriájának leggyorsabb tárolója

A teljesen SSD-alapú adattároló konkurencia nélküli sebességét igazolta az SPC-1 teszt is.

Még tavaly ősszel írtunk a Fujitsu Eternus AF tárolórendszeréről, aminek fő különlegessége, hogy teljesen mértékben SSD-kre alapoz, egyetlen hagyományos, forgótányéros merevlemez sincs benne. A flash technológia sokat fejlődött az utóbbi években, ma már adatbiztosság, sőt adatsűrűség terén is elérte a winchesterek szintjét, sebességben pedig messze túlmutat rajtuk.


[+]

Január 4-én került fel a Storage Performance Council gyártó- és platformfüggetlen SPC-1 teszt adatbázisába az Eternus AF család legerősebb tagjának, az AF650-nak a mérése, ami lényegében hivatalosan alátámasztja, hogy a Fujitsu megoldása a középkategória legreagálóképesebb rendszere. Teljes terhelés alatti 605 992,03 IOPS (másodpercenkénti I/O műveletek száma) sebessége mellett ár/teljesítmény rekordot is felállított.

Kategóriájában a legalacsonyabb, 0,4 dolláros árat produkálta egy IOPS-ra vetítve – ebből pedig könnyen ki lehet számolni, hogy az Eternus AF650 tesztelt konfigurációja 239 911,50 dollárba kerül. Az SPC-1 teszt dokumentációja egy rövidebb összegző és egy bővebb, majd százoldalas, részletes jegyzőkönyvben a költségeket is bemutatja.


[+]

Érdekes, hogy a forintra átszámolva majdnem 70 milliós összegből az SSD-k után (114 300 dollár) a legnagyobb tétel a három évre szóló 24/7 karbantartási költség. Ez összesen kb. 12,3 millió forintra rúg (42 942 dollár), így egy kicsivel több, mint az Eternus AF650 tárolórendszer alapára. Érdemes átböngészni a fenti táblázatot, elég érdekes tételek szerepelnek rajta.

Azóta történt

Hirdetés