Fujitsu blog: bemutatkozik az Esprimo K557 PC

A teljesen új formatervű all-in-one számítógép a kompakt külsőt kiváló teljesítménnyel ötvözi.

Azokban az irodákban, ahol fontos a rendezett megjelenés, sok babér terem a mindent egyben tartalmazó, úgynevezett all-in-one számítógépeknek. Hiszen ha egy egészet alkot a kijelző és a számítógép háza, akkor kevesebb helyre van szükség, és a kábelek mennyisége is csökken. Korábban is volt már a Fuijtsunak többféle direkt (fixen integrált) és indirekt (kis PC, ami monitor hátuljára is telepíthető) all-in-one megoldása, most az új Esprimo K557-tel talán a legkompaktabbat sikerült megalkotni.


[+]

Ez 24 hüvelykes, Full HD felbontású monitorra támaszkodó asztali PC ugyanis alig vastagabb egy normál LCD kijelzőnél. Az általunk is tesztelt Esprimo X913-T-vel ellentétben a hardverkomponensek ezúttal nem a kijelző talapzatába, hanem a monitor mögé kerültek. Az, hogy a kis számítógépet egy széles kijelző hátára tették, nagyon előnyös elrendezés, ám van egy hátulütője is: így elég bonyolulttá válhat az USB kapuk vagy a hang ki- és bemenet elérése. A Fujitsunál gondoltak erre a problémára, ezért két USB 3.0 portot, illetve a hang csatlakozóit kivezették a monitor kávájára, ahol két hangszóró és opcionálisan webkamera is található.


[+]

A monitort tartó állvány magassága 110 mm-es úton szabályozható, mindkét oldalra 170 fokos szögben elfordítható, így ülő és álló munkához is hozzáigazítható. Ha valamiért kevés lenne ez a szabadság, akkor az állvány a VESA rögzítőrendszer révén eltávolítható, ekkor a számítógép egyedi tartókonzolra szerelhető. Nagyon szépen, egy méretes takaróelemmel rejtették el a hátsó rész csatlakozóit, ráadásul ez a panel biztonsági okokból kulccsal is zárható.


[+]

Talán mondani sem kell, hogy Esprimo K557-be a legmodernebb Intel hardverek kerülnek. Processzora a hetedik vagy hatodik Core i generációból kerülhet ki, az alacsonyabb, 35 wattos TDP fogyasztási értékű, LGA1151 foglalatos kétmagosok és négymagosok szerepelnek a listán. A csúcsot a Core i7-7700T jelenti, ami akár nyolc programszál párhuzamos végrehajtására is képes, maximális órajele 3,8 GHz. A DDR4 memóriát két aljzat várja, az adattáraknak egy 2,5 hüvelykes belső és egy vékony, 5,25 hüvelykes külső bővítőhelyet készítettek elő. Az opcionális Wi-Fi modult M.2-2230 hely várja, a Gigabit Ethernet hálózati vezérlő természetesen az alapfelszerelés része. Az opciós listán olyan biztonsági extrák szerepelnek, mint TPM 2.0 modul, SmartCard olvasó és természetesen az egyedi BIOS lehetősége. Az Esprimo K557 régiónkban júliusban lép piacra, ára modelltől, konfigurációtól és országtól függően változik.

Előzmények