Hirdetés

Egy kilowatt körüli FSP Aurum Pro 80 Plus Gold tápegységek érkeznek

Az FSP legújabb tápegységei közül tegnap már bemutattunk egy néma párost, név szerint az Aurum Xilenser 400 és 500 wattos modellt. Érdemes azonban szót említeni a szintén új FSP Aurum Pro szériáról is, mely kifejezetten a nagyteljesítményű munka- és játékgépek fokozott energiaéhségét hivatott kiszolgálni. Az új tápcsalád három különböző összteljesítményű (850, 1000 és 1200 W) taggal debütál majd a piacon.


[+]

Megjelenése nagyon hasonló a többi Aurum táphoz: a ventilátor körüli arany szegély és a különleges textúrájú, gránithatású felület miatt jól megkülönböztethető a többi gyártó termékeitől. Szintén érdekes látvány az Arrow Flow technológia alkalmazása is, mely a burkolaton látható nyíl formájú kivágásokkal kívánja aerodinamikailag optimalizálni a meleg levegő áramlását. Belsejében dupla transzformátoros felépítés található, mely a gyártó állítása szerint hatásfok, méret, hőtermelés és terhelésmegosztás szempontjából jobb a hagyományos megoldásnál.


[+]

Mindhárom modell egyetlen 12 voltos ágon adja le teljesítményét. Az elektronika jelen esetben is jó hatásfokkal dolgozik (90% körül), ezért az Aurum család többi tagjához hasonlóan a Pro is kiérdemelte a 80 Plus Gold tanúsítványt. A hűtésről egy csendes, 135 mm-es, folyadékcsapágyas ventilátor gondoskodik. A csatlakozók között található két ventilátor aljzat külső egységek táplálásához, azonban arról nincs információ, hogy ezek fix 12 voltot kapnak, vagy a terhelés függvényében változik fordulatszámuk. Az Aurum Pro fél-moduláris felépítésű, a csatlakoztatható kábelek lapos kialakításúak, ami elméletileg elősegíti az optimális légáramlást.


[+]

A tápegységekhez tartozó csatlakozók számát és típusát az alábbi táblázat részletezi:

Tápegység típusa: FSP Aurum Pro 850 W FSP Aurum Pro 1000 W FSP Aurum Pro 1200 W
Főcsatlakozó 20+4 tűs 20+4 tűs 20+4 tűs
ATX 12V 4+4 4+4 4+4
Floppy 1 1 1
Periféria 6 6 6
SATA 10 10 10
PCI Express (6+2 tűs) 8 8 8

Hivatalos vételárat sajnos még ehhez a sorozathoz sem társított az FSP.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés